10 EDITIES

BREEDBEELD
KORTFILMFESTIVAL #1

Het BREEDBEELD kortfilmfestival viert dit jaar haar tiende editie en dat willen we in de verf zetten door in twee programma’s terug te blikken op de voorbije edities. In 2009 ontstond het kortfilmfestival onder de naam ‘Ciné Public’. Het was toen nog een ééndaags festival dat om de twee jaar in Gent doorging. Doorheen de jaren is Ciné Public verder gegroeid. Sinds de naamsverandering in 2018 en een jaar later de verhuis naar De Studio in Antwerpen is het BREEDBEELD kortfilmfestival uitgegroeid tot een vierdaags festival met jaarlijks meer dan 40 kortfilms gespreid over competitiefilms en verschillende gastprogramma’s.

Na de vertoning volgt er een Q&A met de cineasten over hun films en de weg die ze sindsdien afgelegd hebben.

donderdag 3/11, 22.15 u. - 23.30 u.  - zaal 2

Het leven van Esteban.jpg

HET LEVEN VAN ESTEBAN  

INÈS ESHUN

fictie, 15'

Esteban, een toekomstig Olympisch zwemmer, groeit op met zijn alleenstaande moeder en weet niet wie zijn vader is. Op zoek naar zijn identiteit ontdekt hij in deze poëtische kortfilm dat zwemmen een metafoor is voor het leven zelf.

 

*** beste fictie 2018 ***

Camouflage 1 (klein)2_edited_edited.jpg

CAMOUFLAGE 

IMGE ÖZBILGE 

animatie, 5'

‘Camouflage’ vertelt het verhaal van een verboden vriendschap die opbloeit in een geheime tuin in de stad waar het Oosten het Westen ontmoet. Deze korte animatiefilm, geïnspireerd door Ottomaanse miniaturen en Jeroen Bosch, neemt het publiek mee naar een mysterieuze en surrealistische wereld die een weerspiegeling is van de realiteit van de regisseur.
 

*** beste animatie 2017 ***

Mothers 2.jpg

MOTHER'S

HIPPOLYTE LEIBOVICI

documentaire, 20'

Het portret van verschillende generaties in een ‘drag familie’, geprojecteerd tegen de achtergrond van de ‘backstage’ van een show. Als de lagen make-up en alcohol zowel de masculiniteit als het vrouwelijke doen verdampen, beginnen hun harten zich te openen. Delicate onderwerpen komen boven drijven, gelardeerd met humor en misverstanden.

*** beste docu 2019 ***

Hikikomori Style 4.jpg

HIKIKOMORI STYLE

STEFAN SERNEELS 

experimenteel, 5'

Het hoofdpersonage in deze film kan zijn aanwezigheid en identiteit alleen nog maar uiten via een aantal dagelijkse, repetitieve handelingen. Hij luistert niet meer en probeert de hem omringende wereld die nog slechts bestaat uit de vier muren van zijn kamer – en zijn hoofd – niet eens meer te begrijpen.

*** beste montage 2009 ***

In paradise (donkerder).jpg

IN PARADISE 

ALI KADHUM

fictie, 14'

Omwille van tijdsdruk voor zijn dichtbundel probeert Mustafa, een Iraakse dichter die in België woont, af te geraken van zijn jeugdvriend, die net uit Irak gearriveerd is. In deze conflictsituatie komt naar boven hoe ze cultureel uit elkaar zijn gegroeid.

*** publieksprijs 2019 ***