top of page

10 EDITIES

BREEDBEELD
KORTFILMFESTIVAL #2

Het BREEDBEELD kortfilmfestival viert dit jaar haar tiende editie en dat willen we in de verf zetten door in twee programma’s terug te blikken op de voorbije edities. In 2009 ontstond het kortfilmfestival onder de naam ‘Ciné Public’. Het was toen nog een ééndaags festival dat om de twee jaar in Gent doorging. Doorheen de jaren is Ciné Public verder gegroeid. Sinds de naamsverandering in 2018 en een jaar later en de verhuis naar De Studio in Antwerpen is het BREEDBEELD kortfilmfestival uitgegroeid tot een vierdaags festival met jaarlijks meer dan 40 kortfilms gespreid over competitiefilms en verschillende gastprogramma’s.

Na de vertoning volgt er een Q&A met de cineasten over hun films en de weg die ze sindsdien afgelegd hebben.

zondag 6/11, 17 u. - 18.30 u.  - zaal 2

perdition.jpg

PERDITION COUNTY 

RAPHAËL CROMBEZ

fictie, 25'

Een sfeervol verhaal over een voetsoldaat, genaamd Desmond, die zijn bende scalperende pelgrims verraadt. Hij vertrekt op een uittocht naar vrijheid, doorheen de eindeloze landschappen van een fictief gewest, en tracht zijn menselijkheid te herwinnen.

 

*** beste regie 2015 ***

Heen & Weer 2.jpg

HEEN & WEER 

LISA FOSTER

animatie, 4'

Ieder van ons heeft een ander ritme. ‘Heen & Weer’ is een dans over individuele ritmes die met elkaar samengaan, op andere momenten lijken te botsen of niet met elkaar in contact komen.

*** beste animatie 2019 ***

Gloria Still (3 of 4).jpg

GLORIA

ROBBE MAES

fictie, 17''

Gloria, een meisje van 8 jaar, krijgt van haar papa een maquette van hun dorp. In haar fantasie komt deze kartonnen wereld al gauw tot leven. Ze beleeft er dolle avonturen, maar wordt er ook geconfronteerd met de harde realiteit.

*** beste soundtrack 2013 ***

Carnival of Souls.jpeg

CARNIVAL OF SOULS

SARAH-MARIE NICOLE BUDTS

fictie, 5'

Carnival of Souls is een wereld waar zielen vast zitten tussen leven en dood. Verblind door een onvergetelijke gebeurtenis die ze verbloemen door hun verbeelding.

*** no film school award 2011 ***

Rainbow Children2.jpg

RAINBOW CHILDREN 

MARYAM BAYANI

docu, 12'

Kleine Elika geeft een presentatie in haar Belgische school over haar thuisland. Ze legt uit dat de mensen in Iran vijf dingen boven alles verkiezen: rijst, zon, ijsjes, vis en tulpen. Ze vertaalt een Perzisch gedicht rechtstreeks naar het Frans, haar publiek is met stomheid geslagen. Elika praat zo anders opeens. Zo wordt iets vreemds op speelse wijze duidelijk.

*** beste docu 2020***

bottom of page