GASTPROGRAMMA

BECAUSE WE ARE VISUAL.

Vrijdag 6/11, 20 u., kleine zaal (kortfilms)

Zaterdag 7/11, 14 u., kleine zaal (langspeelfilm 'Faire-part')

Vrijdag 6 november, 20 u., kleine zaal

BAYINDO

PAUL SHEMISI

14'

'Bayindo' is een verhaal over traditionele geneeskunde, spiritualiteit en dekolonisatie, dat zich afspeelt in de animistische gemeenschap ‘Kintuadi Tuka Kongo’ in de Democratische Republiek Congo.

CHINAFRIKA.MOBILE

DANIEL KÖTTER

38'

Mijnwerkers, fabrieksmedewerkers, handelaars, en elektronische schrootverzamelaars gebruiken de filmfunctie van hun smartphones om de levenscyclus van een mobiele telefoon in beeld te brengen.

EN COURS

MAMADOU KHOUMA GUEYE

24'

‘En Cours’ is een onvoltooid werk over de realiteit van klimaatverandering in St. Louis, Senegal. De film toont de verbanden tussen (neo)kolonialisme en de klimaatcrisis in een verhaal over vrouwen die hun gemeenschap boven water houden.

POSITION.S

FALLON MAYANJA

10'

Fallon Mayanja verkent en verbindt internet - archieven om tot nieuwe linken tussen geluid en geschiedenis te leggen. Stemmen zingen en praten met elkaar over de mogelijkheid van een andere wereld in haar activerende geluidsstuk ‘Position.s’.

Zaterdag 7 november, 14 u., kleine zaal

FAIRE-PART

COLLECTIF FAIRE-PART

60'

Op de vooravond van uitgestelde Congolese verkiezingen werken twee Congolese en twee Belgische cineasten aan een film over Kinshasa en haar verzet tegen de erfenissen van het kolonialisme. De vier filmmakers willen samen een verhaal vertellen. Ze zijn echter opgegroeid aan verschillende kanten van de geschiedenis, en hebben daardoor andere ideeën over hoe ze dat zouden aanpakken. Hoe moet de film eruit zien? Wie moet erin voorkomen? Voor wie wordt de film gemaakt?

Kortfilm festival

6 - 8 november

BREEDBEELD kortfilmfestival

Locatie

De Studio

Maarschalk Gerardstraat 4,

2000 Antwerpen

Contact

info@breedbeeld.org

03 289 12 00

© BREEDBEELD

Still achtergrond © "Landschap is Jager" (Simon Debbaut-L'Ecluse)

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White YouTube Icon
  • White Vimeo Icon
breedbeeld logo kortfilm.png