top of page

GASTPROGRAMMA

BECAUSE WE
ARE VISUAL.

because.png

Het cinemaplatform Because we are visual. focust tijdens de 10de editie van het BREEDBEELD kortfilmfestival op de visuele wereld van filmmaker Thomas Deknop. 

 

Thomas Deknop is een opkomende Belgische filmregisseur die afstudeerde aan LUCA School of Arts in Brussel. Zijn Bachelorfilm ‘Rudy Bunny Suzy’ (2013) werd geselecteerd voor de Next Generation-competitie van Brussel Short Film Festival. In 2015 studeerde hij af met de kortfilm ‘Regen en Tranen’. Na zijn filmopleiding schreef hij als co-scenarist mee aan verschillende kortfilms en in 2021 voltooide hij met ’Binge Loving’ zijn eerste professionele kortfilm. De film werd op tientallen internationale kortfilmfestivals vertoond en bekroond met onder andere de Humo Award en een Ensor voor beste Belgische Kortfilm.

Tijd dus voor een duik in de tragische, grappige en ontroerende wereld van dit aanstormend talent. We kijken eveneens naar het werk van zijn partner in crime Davey Snoek, de co-scenarist van ‘Binge Loving’. Verwacht je aan een avond met heel wat nieuw en gevestigd acteertalent, deadpan dialogen en prachtig camerawerk.

Because we are visual. is een cinemaplatform dat ruimte creëert voor Belgische alternatieve cinema en een contactplek is voor filmlievend publiek.

zondag 6/11, 19.45 u. - 21.15 u. - zaal 1

Deze vertoningen zijn in aanwezigheid van Thomas Deknop en Davey Snoek..

 Rudy Bunny Suzy 1.jpg

RUDY BUNNY SUZY

THOMAS DEKNOP

fictie, 15' (2013)

Wijkagent Rudy is geliefd in zijn wijk waar hij elke dag de alledaagse probleempjes oplost. Niemand weet echter dat Rudy ook vrouwen begluurt in de kleedhokjes van een zwembadcomplex.

regen tranen 16-9.jpg

REGEN EN TRANEN

THOMAS DEKNOP

fictie, 22' (2015)

Schlagerzanger Danny Anders werkt na een minder succesvolle periode aan een comeback. Zijn leven, en dat van zijn vrouw Nathalie, verandert wanneer ze instemmen met een oneerbaar voorstel van muziekproducer Eddy. ‘Regen en tranen’ is een tragikomedie over hoe mensen hun geluk proberen te forceren ten koste van zichzelf en van anderen.

VrolijkeSfeer_Still kleiner.jpg

VROLIJKE SFEER

DAVEY SNOEK

fictie, 17' (2015)

John is een freelance dater wiens cliënten allemaal eenzame mensen zijn. Ze willen elk een stukje van hem voor zichzelf. John vindt het echter niet gemakkelijk om zoveel verlangen te verdragen.

BingeLoving_still.jpg

BINGE LOVING

THOMAS DEKNOP

fictie, 21' (2021)

Een Brusselse privédetective krijgt de opdracht van een cliënte om haar man te volgen. Ze vermoedt dat hij een minnares heeft in de hoofdstad. Wanneer ze zich onverwacht in het onderzoek opdringt, wordt de detective uit zijn comfortzone gehaald.

bottom of page