Competitiefilms 1

Grote Zaal, vrijdag 8/11, 20 u.

In the palace

Nelson Polfliet 20'

Wanneer bejaarde danseres Elvira haar overleden echtgenoot Jean een laatste keer wenst terug te zien, is het de duivel die haar komt ophalen.

Le temps qui reste 

Laura Van Passel 17'

Juliette en haar vader Arthur zitten elk in een roeibootje op een meer, omringd door water. Juliettes vader heeft jongdementie en zal later die de dag sterven. Tijdens hun laatste uur samen ontstaat er een spel dat heen en weer snijdt tussen mooie en minder mooie momenten. Elkaar een laatste keer vinden, afscheid in al zijn puurheid.

Okaeri

Axelle Lenaerts 24'9''

De eerste keer dat ik naar Japan ging, heb ik Tokyo niet verlaten. Ik was op slag verliefd op de stad. Zes maanden later keerde ik terug om er te wonen voor een langere tijd. Ik was op zoek naar een antwoord op wat aanvankelijk een simpele vraag leek: “Waar voelt het als thuis?” Oude Japanse verhalen vertellen dat mensen van water afkomstig zijn. Ik wou zien of ik, net als water, van vorm kon veranderen en me aanpassen aan mijn omgeving. Okaeri is het woord dat mijn huisgenoten riepen elke keer wanneer ik binnenkwam. Het betekent  ‘welkom thuis’.

Werra

Tobias De Win 6'

Een geanimeerde haiku waarin drie anekdotes over een wolf, een dakloze vrouw en een soldaat worden verteld via een parallelle intellectuele montage, met als insteek het evoceren van  een pure observatie van de huidige ‘condition humaine’

EUphoria

Black speaks Back 24'

Wanneer een mysterieus schild verschijnt rondom het Afrikaanse continent, wordt Europa afgesneden van de natuurlijke rijkdommen en goedkope arbeidskrachten die het nodig heeft om te overleven. Tegelijkertijd begint in Europa een nieuwe ijstijd, als gevolg van de extreme klimaat verandering. Deze afrofuturistische musical volgt enkele koene Afropeanen op een duizelingwekkende rit naar het einde van Europa zoals we het kennen.

Kortfilm festival

8 - 10 november

BREEDBEELD kortfilmfestival

De Studio, Antwerpen

Adres

BREEDBEELD vzw

Vorstermanstraat 7, 1.5

2000, Antwerpen

Contact

info@breedbeeld.org

03 289 12 00

© BREEDBEELD

Still achtergrond © "Mother's' (Hippolyte Leibovici)

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White YouTube Icon
  • White Vimeo Icon
breedbeeld logo kortfilm.png