top of page

WORKSHOPS & MASTERCLASSES

› BREEDBEELD FILMSCHOOL › BREEDBEELD FILMSCHOOL › BREEDBEELD FILMSCHOOL

Iets bijleren kan altijd, daarom richt BREEDBEELD volgende masterclasses en workshops in op het Kortfilmfestival. We nodigen enkele professionals uit om te komen spreken over hun vak, handige tools aan te reiken en in gesprek te gaan met elkaar.

De workshops en masterclasses worden in het Nederlands gegeven, tenzij een meerderheid van de deelnemers geen Nederlands zouden spreken als moedertaal. Dit wordt beslist bij het afsluiten van de inschrijvingen.

JELLY FISH WASHED ASHORE_edited.jpg

CASTING

DOOR MAGALI COREMANS

ZATERDAG 4 NOVEMBER - VOLZET 

15 – 17 u., salon 

Hoe vind je de juiste acteur voor jouw personage? Wil je werken met onbekend talent of hoe benader je een professionele acteur? In deze masterclass vertelt casting director Magali Coremans je alles over de ins en outs van het castingproces. Magali stond in voor de casting van Holly van Fien Troch. Cathalina Geeraerts, voor wie het haar allereerste rol was, won de persprijs voor beste acteerprestatie op het afgelopen filmfestival van Venetië.

Normaal tarief: €8

Studententarief: €5

Still uit Holly (door Fien Troch)

PEERDJE RECHTS.jpg

DOCUMENTAIRE

DOOR CAMILLE GHEKIERE

ZONDAG 5 NOVEMBER - VOLZET

13.30 – 16.30 u., salon 

Hoe begin je aan een (creatieve) documentaire? Hoe herken je een goed personage of onderwerp? Hoe schrijf je een scenario voor de realiteit? En hoe kan je aan die realiteit een creatieve draai geven om echt sterke cinema te bekomen? Deze workshop, door Camille Ghekiere, wil je meenemen op ontdekking naar de mogelijkheden van creatieve documentaire en wil je een houvast bieden bij het ontwikkelen van zo'n documentaire.

Normaal tarief: €30

Studententarief: €20

Still uit Cocachimba (door Camille Ghekiere)

EDEN_01 klein.jpg

PRODUCTIE & DISTRIBUTIE

DOOR SVEN SPUR

ZONDAG 5 NOVEMBER

14 – 16 u., zaal 2

Hoe ga je van start als beginnend filmmaker? Hoe zet je een samenwerking op met een producent en hoe pak je de financiële kant van een productie aan? Producent Sven Spur (Animal Tank) gaat tijdens deze masterclass productie en distributie in gesprek met jonge cineasten over het productieproces achter hun eerste films. Het gesprek wordt voorafgegaan door een screening. Nadien is er ook ruimte voor vragen en input vanuit het publiek.

Normaal tarief: €8

Studententarief: €5

Still uit EDEN (door Sven Spur)

GRIMM.png

CINEMATOGRAFIE

DOOR GRIMM VANDEKERCKHOVE

ZONDAG 5 NOVEMBER 

17 – 18.30 u., zaal 2 

 

Deze masterclass wil filmmakers, (toekomstige) cinematografen en een breder publiek laten kennismaken met de cinematografie van Grimm Vandekerckhove. Aan de hand van drie kortfilms word je ondergedompeld in verhalend erg uiteenlopende sferen maar waarin je visueel een rode draad kan ontdekken. Hoe kan je cinematografie anders benaderen? En hoe ontwikkel je een blik die verder gaat dan het klassieke registeren van actie?

Normaal tarief: €8

Studententarief: €5

Still uit Domino Gold (door Norman Bates)

bottom of page