GASTPROGRAMMA

DE IMAGERIE

Zaterdag 7/11, 22 u., kleine zaal

Zondag 8/11, 22 u., kleine zaal (RERUN)

Dead_Sea_Drawings'.jpg

DEAD SEA DRAWINGS

EDITH DEKYNDT

2010, 4' - experimenteel

In ‘Dead Sea Drawings’ filmt Dekyndt het oppervlak van de Dode Zee, waaronder ze een vel wit papier heeft gelegd. De schaduw van de mineralen in het wateroppervlak zorgt voor een willekeurige tekening op het papier: een eindeloze variatie aan arabesken, die in de meeste Arabische landen zowel als schrift als motief verschijnen.

derriere la mer'.jpg

DERRIERE LA MER

ANNA RAIMONDO

2018, 17' - soundpiece

‘Derrière la mer’  is een vocale reis tussen culturen, talen en ideeën over de zee. Raimondo stelde een partituur samen op basis van fragmenten van passages uit de Koran en de Bijbel en uit interviews met mensen met verschillende culturele- en geografische achtergronden. De partituur bestaat uit drie delen: ‘Towards the sea’, ‘Crossing the sea’ en ‘Beyond the sea’. Elk deel focust op een andere eigenschap van de zee: de sensuele zee, de gevaarlijk zee en de symbolisch zee.

Growth Record'.jpg

GROWTH RECORD 1-4

LISA SPILLIAERT

2016, 34' - experimenteel

‘Growth Record’ is een serie die, als concept, ongeveer jaarlijks het groeien van een baby tot volwassen persoon filmisch en fotografisch wil vastleggen. De kunstenares toont zich dus in de serie ‘Growth Record’ nog uitdrukkelijk als fotografe, die weliswaar gefilmd wordt.