GASTPROGRAMMA

FILMMAGIE

Zaterdag 7/11, 16 u., kleine zaal

Zondag 8/11, 18 u., kleine zaal (RERUN)

Caring video love letter-2.jpg

TAKING CARE

(LOVE LETTER TO FELLOW ART WORK)

LAURE PROUVOST

2019, 3'

…And the heat of the monitor will warm you… Wanneer mensen lijden onder de kilte van het afstand bewaren en menselijk contact vervaagt tot schermstaren, is Laure er voor jou. Deze intieme performance achten we nodig om jou als kijker te verwelkomen, en je te laten voelen dat alles oké is.

De Clercq_One.jpg

ONE

ANOUK DE CLERQ

2020, 6'

‘One’ is een film, een performance, een protestlied uit de 21ste eeuw, een oproep tot actie, een belofte, een verbintenis, een plechtige daad, een oproep tot bewustzijn, een instructie, een standpunt tegen stompzinnigheid en afleiding, een kunst van begrenzing, een actieve stilte, een moeilijke liefde. En een uitnodiging. Om je onder te dompelen in de levendigheid van alle leven. Om complexiteit te omarmen en met een passende gevoeligheid aanwezig te zijn in de wereld.

Dierickx_Raketkanon.jpg

RAKETKANON

I LIVE IN A SOCIETY

MAXIMILIAAN DIERICKX

2019, 27'

De band Shht, zelfverklaarde spacerockers voor de generatie Nu, fileert in de openingstrack van het album ‘Love Love Love’ de eindeloze eigenliefde op sociale media. Animatietrio Lion Beach dook met het hoofd vooruit in de internetcultuur en kwam niet heelhuids weer boven. “What’s about me, everything’s about me.”

Soup'.jpg

SOUP

LION BEACH

2018, 4'

Door zijn land te ontvluchten, moest David de man die hij liefheeft achterlaten. Hij denkt terug aan hem, aan hun leven daar, aan de maatschappij die hen dwong een ondergronds leven te leiden. Om de vluchtelingenstatus te verkrijgen, zal hij nu voor het eerst moeten praten over iets dat hij altijd in zich heeft gehouden.

02.jpg

BALANCE

TIMOTHEE CRABBE

2019, 7'

Afstudeerfilm ‘Balance’ (Sint-Lukas) is een ambachtelijke stop-motionfilm over twee acrobaten die elkaar volledig moeten vertrouwen. De handgesneden houten poppen oefenen hun stunts in een theaterruimte met rode gordijnen, maar er is geen publiek. Ze vallen, klimmen, klauteren, duizelen en vangen elkaar steeds op. Tot het fout loopt. Dat beide mannen een rode en een blauwe sok dragen, helpt de symboliek van de film te ontrafelen.

Parade1.jpg

PARADE

HANS OP DE BEECK

2012, 11'

In een leeg theater gaat het roodfluwelen gordijn open. Een langzame wals trekt zich op gang, terwijl op het podium een bonte stoet van mensen voorbij komt. Het leven passeert in een dialoog tussen mens, muziek en decor. Het doek valt om het later weer te kunnen openen.