top of page
akuna_white_web-01.png

Hakuna

HAKUNA Academy wil de diversiteit van de straat vertalen naar het witte doek en een nieuw leven blazen in de Nederlandse en Belgische bioscopen. Dat deden we afgelopen jaar door jongeren uit Brussel tijdens Project BxL en Den Haag tijdens Project Hofstad, tussen de 16 en 25 de kans te geven om een eigen kortfilm te maken. Volgende kortfilms, die in première gaan op het BREEDBEELD kortfilmfestival, zijn daarvan het resultaat.

hakuna.be

Het programma van Hakuna speelt  op 9/11 om 16 u. in de kleine zaal

Firelily

Emily Van Der Veer 2019

Het verhaal volgt een Chinese vrouw die zich situeert in Brussel, het hart van Europa, in de vroege jaren 90. Ze komt aan bij de familie van haar geliefde; die bij haar leefde in China maar die stierf in een ongeluk. Ze bezoekt de familie om zijn assen terug te brengen, maar is onzeker over hoe die nieuwe familie op haar zal reageren. Ze draagt heel wat bagage met zich mee: haar verleden, de cultuur waarin ze opgroeide en al haar ideeën over de toekomst. Het is de sterkte die ze vond in de belofte van haar man, die haar nu blijft drijven om een nieuwe toekomst te bouwen. Gelukkig staat ze hier niet alleen in. Ze geraakt bevriend met een andere Chinese vrouw die haar plaats in de stad heeft gevonden.

Firefly.png

Ouroboros

Sassoun Demirci & Iliass Dennoune 2019

Gevangen tussen zijn eigen, volgeschreven muren, zit Jonas te tellen, te herhalen. Hij herhaalt de kwellingen van zijn verleden, het dagelijkse geweld. Hij confronteert zichzelf met al zijn ellende, maar lijkt niet in staat aan deze realiteit te kunnen ontsnappen.

Ouroboros.png

So I Stay

Marieke De Zwaan & Rosanne Groenendijk 2019

De Russische Asia Zolkina strandt aan een tankstation langs de snelweg met te

weinig geld op haar bankrekening om te kunnen tanken. Desondanks probeert ze contact te maken met voorbijgangers, maar iedereen is onderweg: ofwel naar huis, ofwel slechts op doorreis. Uit pure verveling en eenzaamheid gaat ze uiteindelijk telefoongesprekken voeren met haar imaginaire vriend of schiet ze op voorbijgaande auto’s met haar waterpistool.

So I Stay.png

Yatima is mijn naam

Birke Wobbes

Yatima weet niet waarom haar ouders haar hebben verlaten na haar geboorte. Vragen over haar adoptieverleden blijven opkomen. Heb ik broers of zussen? Hoe zou mijn leven eruit zien als ik was opgegroeid in Kaapverdië? Wanneer de twintigjarige Yatima op zoek gaat naar haar identiteit komt zij erachter dat haar ouders iets verborgen houden over haar adoptie. De vertrouwensband met haar ouders wordt op de proef gesteld.

Yatima.png

Esperanza

Zippora Peters

Zeno zorgt voor zijn game-liefhebbende en ongeneselijk zieke zoon Dorian. Zeno doet zijn best om hoop te houden tijdens het ziektebed van zijn zoon, maar Dorian heeft de hoop al opgegeven. Onverwacht belandt Zeno in een andere wereld waar hij Esperanza en haar verschijningen ontmoet. Voor het eerst in maanden vergeet Zeno zijn zorgen en ervaart hij weer wat geluk is, totdat Esperanza hem een onmogelijk voorstel doet. 

Esperanza.png

Schilderswijk: het hier en nu

Ismail Bouyirdane, Maryam Touzani, Bouchra Fiddani, Achraf Abba en Ayoub Balah

De vooroordelen van de Schilderswijk kloppen niet met de beleving van een aantal jongeren die in de wijk leven en werken. Samen ondernemen ze een zoektocht naar het beeld en stem van de wijk.

Schilderswijk.png
bottom of page