Competitiefilms 3

Grote Zaal, zaterdag 9/11, 22 u.

The Holy Fool

Bauke Noppen 5'

‘The Holy Fool’ is een pseudo-documentaire/filmcollage over een kunstenaar/schilder, die gedreven is door excentrieke, egocentrische seksuele en narcistische verlangens. In deze filmcollage wordt op een humoristische manier het stereotypische, mythische beeld van de mannelijke kunstenaar gedeconstrueerd. Found-footage beeldmateriaal en audiocommentaar van bekende kunstcritici en historici worden ingezet om de persoonlijke erotische beelden van de protagonist te voorzien van (lege) inhoud en narratief. De verzameling van deze kunsthistorische en canonieke referenties tonen in een notendop de problematiek van de  modernistische mythe van de kunstenaar aan.

In Paradise

Ali Kadhum 14'

Omwille van tijdsdruk voor zijn dichtbundel, probeert Mustafa, een Iraakse dichter in België, af te geraken van zijn net gearriveerde jeugdvriend uit Irak. In deze conflictsituatie komt naar boven hoe ze cultureel uit mekaar gegroeid zijn.

Carrier

Marijn Grieten 7'

Een reuzenrobot ontwaakt uit een eeuwenoude slaap in een post-apocalyptische wereld, waarin alle sporen van de mensheid uitgewist zijn en de natuur de orde weer hersteld heeft. Zijn enige doel is het bezorgen van zijn vracht op een aangegeven locatie. Gedurende zijn reis realiseert de robot dat er meer in het leven zit dan het opvolgen van een doelloze opdracht. Hij merkt dat hij de enige in zijn soort is en verlangt naar een gelijke, om zo de eenzaamheid tegen te gaan in deze grote, onbekende wereld.

Mars, Oman

Vanessa Del Campo 20'

Astronauten in de woestijn van Oman. Of is het Mars? Bedoeïnen, ruimteschepen, woestijnschepen, twee jonge Omani meisjes die gepassioneerd zijn door het heelal én een verloren regisseur die reflecteert over het leven in dit universum en de relatie tussen ontdekkingsreizen, het nomadische en de vrijheid. 

Another Friday Night

Manoach Beeftink 14'

Op een doodgewone vrijdagavond traint een verlegen jongen in de boksvereniging waar hij intensief lessen volgt. Zijn naam is Luc. Tegelijkertijd komt in een appartement een groep studenten samen voor een fuif. Onder hen zijn David en Samuel, twee agressieve jongens met een hoog testosteron gehalte. Wat volgt is een schijnbaar toevallige ontmoeting bij een bushalte die deze twee verhaallijnen samenbrengt, uitmondend in een gewelddadig incident.

Dear Son

Aagje Van Damme 7'

Francis, een onderdanige en vredelievende man, werkt al heel zijn leven samen met zijn bazige moeder Bertha in hun familiebedrijf van mollenvangers. Wanneer hij zijn moeder op heel abrupte wijze verliest tijdens een werkdag op het veld, begint hij een ondergrondse zoektocht om haar te redden. Daar brengt hij echter zijn eigen leven mee in gevaar.

Kresala

June Laka 15'

De elfjarige Txiki woont in een vissersdorpje in het Spaanse Baskenland. Om de dagdagelijkse routine te doorbreken, brengt hij een groot deel van zijn tijd door bij zijn grootvader, Sabin, een oude visser die er van overtuigd is dat er zeewater door zijn aderen vloeit. Gefascineerd door zijn mysterieuze verhalen besluit Txiki zelf de geheimen van de zee te gaan ontdekken. 

Kortfilm festival

8 - 10 november

BREEDBEELD kortfilmfestival

De Studio, Antwerpen

Adres

BREEDBEELD vzw

Vorstermanstraat 7, 1.5

2000, Antwerpen

Contact

info@breedbeeld.org

03 289 12 00

© BREEDBEELD

Still achtergrond © "Mother's' (Hippolyte Leibovici)

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White YouTube Icon
  • White Vimeo Icon
breedbeeld logo kortfilm.png