Competitiefilms 4

Grote Zaal, zondag 10/11, 20 u.

Heen en weer

Lisa Foster 4'

Ieder van ons heeft een ander ritme. Heen en weer is een dans over individuele ritmes die met elkaar samengaan, op andere momenten lijken te botsen of niet met elkaar in contact komen.

Provence

Kato De Boeck 22'

Tijdens hun jaarlijkse zomervakantie verkennen de eigenzinnige Camille en haar oudere broer Tuur de nieuwe kampeerbestemming in de Provence. Wanneer ze twee Nederlandse meisjes ontmoeten, verandert Camille's bewondering voor haar grote broer in een slepende jaloezie. Ontluikende volwassenheid verstoort de zorgeloze vakantie.

Hou het licht

Jorn Mampaey 9'

Een vuurtorenwachter leeft een vredig bestaan zonder zorgen. Dit verandert echter wanneer hij een vreemd voorwerp in de post krijgt waardoor hij begint te twijfelen aan de realiteit van zijn bestaan.

Hawkeyes

Christianne Altena 14'

Een gedreven ornitholoog woont al heel zijn leven met zijn bijna blinde moeder die hele dagen bezig is met de dood en maar weinig oog heft voor haar zoon. Door een onverwachte vondst verandert het kleine huishouden compleet.

Rhizoma

Santiago Pérez Rodríguez 3'

Honden en zendmasten. Frequenties van vlees en elektrisch gejank. Een verontrustende sfeer waarin het dierlijke, het organische en het industriële met elkaar vermengd worden. 

Dit ik niet vergeten wil worden

Irma Janssens 2'

Dat ik niet vergeten wil worden is een met de hand getekende film over bang zijn voor de dood en nietigheid, over het leven met een angststoornis en over hoe de simpele dingen het moeilijkst zijn. De film evoceert hoe alles voorbij gaat zonder houvast, het dagdagelijkse dat je naar de keel grijpt als je maar niet kan wennen aan de dood - of aan het leven. 

Histoire d'un boulevard

Evelien De Graef 17'

Elke ochtend verschijnen er verschillende mannen in de Brusselse Diksmuidelaan en verzamelen zich langs de kant van de weg. Het zijn illegale arbeiders die wachten om opgepikt te worden voor zwartwerk. Iedereen kent ze, maar niemand weet wie ze zijn. Doorheen de blik van de buurtbewoners ontdekken we de straat en dit uitzonderlijke fenomeen.

Kortfilm festival

8 - 10 november

BREEDBEELD kortfilmfestival

De Studio, Antwerpen

Adres

BREEDBEELD vzw

Vorstermanstraat 7, 1.5

2000, Antwerpen

Contact

info@breedbeeld.org

03 289 12 00

© BREEDBEELD

Still achtergrond © "Mother's' (Hippolyte Leibovici)

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White YouTube Icon
  • White Vimeo Icon
breedbeeld logo kortfilm.png