top of page

Kortfilm.be

KF_Logo_Artboard 1 copy 14-100.png

Kortfilm.be is het eerste en enige online magazine in Vlaanderen gespecialiseerd in kortfilm. Het platform houdt een vinger aan de pols van de grillige kortfilmwereld via festivalverslagen, recensies, interviews en onderzoekende artikelen. Daarnaast cureert Kortfilm.be ook eigen programma’s, in samenwerking met tal van partners. Kortfilm.be heeft als missie een bron van informatie en educatie te zijn binnen deze vaak onderbelichte tak van cinema, en de (kort)filmcultuur in Vlaanderen & Brussel te diversifiëren en stimuleren. Met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds.

www.kortfilm.be

Het programma van Kortfilm.be speelt  op 9/11 om 20 u. in de kleine zaal

Une soeur

Delphine Girard 2018, 16'

Een nacht. Een auto. Een vrouw in gevaar. Een telefoontje. De Belgisch-Canadse regisseur-actrice Delphine Girard baseerde haar scenario losjes op een waargebeurd verhaal en puurde er een korte, zenuwslopende thriller uit. Haar film won de Juryprijs op Festival Regard, belangrijkste kortfilmfestival in Noord-Amerika. 

In aanwezigheid van Delphine Girard.

1. Une Soeur A.jpg

Lucia en el limbo

Valentina Maurel 2019, 20'

De zestienjarige Lucia wil van twee dingen af: haar luizen, en haar maagdelijkheid. De Costa Ricaanse Valetina Maurel mocht haar eerste professionele kortfilm voorstellen in Cannes, nadat ze er twee jaar eerder al de Eerste Prijs won voor haar studentenfilm aan het Brusselse INSAS.

In aanwezigheid van Valentina Maurel.

2. Lucia en el limbo A.png

Bloeistraat 11

Nienke Deutz 2018, 9'

Twee onafscheidelijk beste vriendinnen brengen de laatste zomervakantie van hun kindertijd samen door. De puberteit lijkt vastbesloten om hun band te doorbreken. De Nederlandse Nienke Deutz studeerde af aan KASK en won met haar afstudeerfilm een Wildcard van het VAF. Daarmee maakte ze ‘Bloeistraat 11’ dat op het grootste animatiefestival van Annecy met de hoofdprijs werd bekroond.

In aanwezigheid van Nienke Deutz.

3. Bloeistraat 11 B.jpg

Zombies

Baloji 2018, 15'

Baloji verbeeldt in zijn experimentele DIY-videoclip een reis tussen hoop en dystopie in een bedwelmd Kinshasa. Op het festival van Oberhausen, het oudste kortfilmfestival ter wereld, rijfde Baloji’s ‘Zombies’ de Principal Prize binnen, voor de muzikant zijn eerste échte erkenning als filmmaker.

In aanwezigheid van Baloji. 

4. Zombies B.jpg
bottom of page