top of page

NACHT VAN DE JEUGDZONDE

vrijdag 5/11, 22 u. - 24 u. - zaal 2

Hoeveel langspelers ze ook op de teller hebben staan, elke cineast is ooit begonnen met een kortfilm. Daarom nodigt BREEDBEELD tijdens de 'Nacht van de Jeugzonde' enkele gevestigde namen uit de filmwereld uit om hun vroege kortfilms nog eens uit de kast te halen en aan het publiek te komen tonen. Jan Verheyen presenteert het programma en gaat nadien in gesprek met de cineasten over de weg die ze hebben afgelegd. Gasten op deze editie zijn Dorothée van den Berghe (‘Meisje’, ‘My Queen Karo’), Anke Blondé ('The Best of Dorien B.', 'Red Light'), Eva Cools (‘Cleo’), Lien Willaert (‘Red Sandra’) en Christina Vandekerckhove (‘Rabot’).

image-w1280-1 kopie.jpeg

BRUSSELS MIDNIGHT

DOROTHÉE VAN DEN BERGHE

16' (1998)

Een jong meisje in Brussel verneemt dat haar vriend haar bedriegt en probeert haar verdriet te verwerken. Diezelfde dag wordt ze in de metro bestolen.

Duralex_8 kopie.jpeg

DURA LEX

15' (2011)

Kristi, een alleenstaande moeder, krijgt bezoek van twee politie-inspecteurs die op zoek zijn naar een zekere Iliriana, een Albanese illegale vluchtelinge die verdacht wordt van mensenhandel.

el-camino-del-deseo kopie.jpeg

EL CAMINO DEL DESEO

EVA COOLS

18' (2007)

Ana, een jonge Spaanse vrouw lift aan een verlaten snelweg in het midden van de nacht. Ze leeft in een wereld van vrachtwagenchauffeurs, wegrestaurants en dolende voorbijgangers. Ana is eenzaam, tot ze wordt meegenomen door een busje rockmuzikanten.

Charlotje kopie_edited.jpg

CHARLOTJE

LIEN WILLAERT

13' (1998)

Charlotje, een 7-jarig meisje ontdekt op een familiefeestje dingen die ze liever niet zou weten. 

Mia_edited_edited.png

MIA

CHRISTINA VANDEKERCKHOVE

25' (2020)

'Mia' vertelt het verhaal van een thuisverpleegster die we volgen op een, op het eerste zicht, doordeweekse dag. De ontmoetingen doorheen die dag leiden voor Mia uiteindelijk tot een confrontatie met zichzelf.

bottom of page