top of page

Ongezien Kort

logo ongezien kort.png

 

Op het BREEDBEELD kortfilmfestival blikt Ongezien Kort terug op de makers die de voorbije jaren te gast waren op het festival. We kijken samen waar het Ongezien talent ondertussen staat en tonen hun nieuwste werk.

ongezienkort.be

Het programma van Ongezien Kort speelt  op 10/11 om 20 u. in de kleine zaal

Het Appelhuis

Jules Mathôt 2019, 21'

Wanneer een mysterieuze jonge man een radio-uitzending onderbreekt, wordt de duistere nacht verlicht door kleur, conversatie en jazz.

In aanwezigheid van Jules Mathôt.

Circular Encouters

Saco Dhondt 2019 16'

Op pad doorheen de mechanismen van de boerenstand in de Cantalstreek, tracht deze film een vrijplaats te vinden waarin de filmmaker en de boerinnen een samenwerking aangaan met elkaar; het dagelijkse werk van het kaasmaken enerzijds, de tijdelijke arbeid van het filmmaken anderzijds en de liefde voor beide zondertijds, vormen samen een poëtische driehoeksverhouding.

Les Hommards Immortels 

Kate Voet 2017, '16

Gedurende een lange nacht vindt het weerzien plaats van Alba en Max in een anonieme, vreemde stad. Na een abrupt afscheid, trachten ze elkaars verlangens en motieven te achterhalen - balancerend op de dunne lijn tussen vereenzamen en verbinding.

In aanwezigheid van Kate Voet.

Lieve

Vincent Groos 2019, 18'

De jonge thuisverpleegster, Lieve, crost op haar snorfiets van huis naar huis door de polders van Antwerpen, maar faalt er telkens in voldoende tijd voor haar patiënten te vinden. Wanneer ze bij Jeanine en François - één van haar palliatieve patiënten - komt, is ze vastbesloten hen een laatste dienst te bewijzen, voordat het te laat is.

In aanwezigheid van Vincent Groos. 

The Freedom of Failure

Jelle Van Meerendonk 2019, 5'

De nieuwste doorgedraaide animatiefilm van Jelle Van Meerendonk is in zijn typische stijl frame per frame met de hand getekend. Deze keer vertelt hij een verhaal over falen, met zijn gebruikelijke gevoel voor absurdistische humor.

bottom of page