GASTPROGRAMMA

ONGEZIEN KORT

Ongezien Kort brengt beloftevolle kortfilms die nog niet of amper vertoond zijn op groot scherm naar de cinema voor een breed publiek. Wij hanteren geen beperkingen qua stijl, format, genre of lengte waardoor films die elders niet in het plaatje passen bij ons wel aan bod komen. Bovendien maakt dit een zeer afwisselende programma; een buffet aan proevertjes dat ook voor een groot publiek te smaken valt. Het voornaamste doel van Ongezien Kort is startende makers stimuleren en in de schijnwerper zetten, iets dat we onder andere doen door de films te begeleiden met hoog kwalitatieve video interviews met de makers.

ongezienkort.be

zondag 7/11, 19.30 - 21 u., zaal 1

juillet.jpg

JUILLET 96

MICHELE JACOBS

24' - fictie

Juli 1996, zon, zee en strand. Sofie, 10 jaar, spendeert haar zomervakantie met haar moeder en haar nicht Laurence. Maar Laurence wordt ouder en haar moeder zit met haar hoofd ergens anders. Terwijl heel het land is op zoek naar 2 verdwenen meisjes, ontdekt Sophie hoe haar laatste zomer als kind eruit zal zien.

20_FFE_DEBEUGNY_OhOuiMonAmour_01_edited.jpg

OH, OUI MON AMOUR

JADE DEBEUGNY

20' - fictie

Drie dagen uit het leven van de 10-jarige Juliette. In afwezigheid van haar moeder, met wie ze een nauwe band heeft, beleeft Juliette een aantal sleutelmomenten in het verkennen van haar vrouwelijkheid en verleiding, op haar weg naar pre-adolescentie.

Cul.jpg

CUL

MICHEL BLANCHART

15' - fictie

Dronken avonden en kameraadschap heersen in het appartement van Gill, Remi, Alwin en Patrick. Zij dachten dat hun mannenvriendschap elke test had doorstaan… Maar Patrick verbergt een groot geheim. Een geheim dat het evenwicht in de groep, en de hele wereld, zou kunnen verstoren.

incident_hosselet_1.28.1 klein.jpg

L'INCIDENT

PIERRE HOSSELET

10' - experimenteel

De film ‘L'Incident' kun je omschrijven als een experimenteel autoritje in een Peugeot 203 onder een totalitair regime. Het is in elk geval een meedogenloos stop-motion spektakel zoals je dat nog niet eerder hebt gezien.