top of page

GASTPROGRAMMA
ONGEZIEN KORT

ongezien kort.png

Ongezien Kort gooit de deuren naar het absurdisme open. Kortfilms hoeven zich niet altijd in de arena van drama en serieux af te spelen, daarom koos Ongezien Kort voor een selectie aan werk waarin speelsheid en humor de boventoon voeren. Het werk is “ongezien”, want nog niet eerder op het grote scherm vertoond.

 

Ongezien Kort brengt beloftevolle kortfilms die nog niet of amper vertoond zijn op groot scherm naar de cinema voor een breed publiek. Wij hanteren geen beperkingen qua stijl, format, genre of lengte waardoor films die elders niet in het plaatje passen bij ons wel aan bod komen. Bovendien maakt dit een zeer afwisselende programma; een buffet aan proevertjes dat ook voor een groot publiek te smaken valt. Het voornaamste doel van Ongezien Kort is startende makers stimuleren en in de schijnwerper zetten, iets dat we onder andere doen door de films te begeleiden met hoog kwalitatieve video interviews met de makers. 

www.ongezienkort.be

zaterdag 5/11, 21.30 - 22.30 u., zaal 1

Binnen dit programma is er na de vertoningen een Q&A met de cineasten.

Het lijden van de jonge Wagner.jpg

HET LIJDEN VAN DE JONGE WAGNER

THOMAS HUYGHE

animatie, 16’ (2013)

Het Lijden van de Jonge Wagner is een historisch 100% correcte weergave van de jeugd van componist Richard Wagner. De driedelige reeks handelt over Wagner zijn moeilijke en onzekere beginjaren en toont aan dat alle begin moeilijk is, zelfs voor een genie. Gemaakt als animatie eindwerk op het KASK naar aanleiding van de componist zijn 200ste verjaardag.

GGG_still3_donkerder.jpg

GLEN GAAT GROEN 

RIK CHAUBET & GLEN SCHRIJVERS

experimentele comedy, 9’ (2022)

‘Glen Gaat Groen’ is een absurde comedyreeks waarin Glen, een talentloos vat vol ambitie, groene frisdranken recenseert en voortdurend in conflict gaat met Rik, zijn onderbetaalde monteur. In aflevering 6, ‘Bijna Verdrinken in Kidibul’, geeft Glen zijn ongezouten mening over Kidibul en verdrinkt hij bijna in Kidibul.

De Dunschiller Moordenaar2.jpg

DE DUNSCHILLER MOORDENAAR

BART VRIJVOGEL

zwarte comedy, 9’ (2020)

Wie glaubt in das geschichte vond den kartoffelenschiller killer. Ienie mienie meine mau, wenn da’s schiller kommst genau. Genau ist wich genau ist wer? Denn die schiller kommst zu dich!!!

Wat je moet doen als je moeder huilt2.jpg

WAT MOET JE DOEN ALS JE MOEDER HUILT 

JANGO JIM

animatie, 12’ (2020)

Videoclips zijn een ondergewaardeerd genre waar experiment alle vrijheid krijgt. Animator Jango Jim toont 3 videoclips die hij maakte voor uiteenlopende genres en bands: het muzikale gedicht 'Wat je moet doen als je moeder huilt' (Johannes Genard), een clip 'Slang'(Waan) ter ere van wereld slangen dag en 'The Shore House' (Ryan Pollie).

bottom of page