COMPETITIEFILMS

Lippen_still_01.jpg

LIPPEN

NICOLE TEGELAAR

14' - fictie

Wanneer Lily wakker wordt in een surrealistische cosmetische kliniek met andere lippen op haar gezicht, probeert ze te achterhalen wat er met haar gebeurd is. Een kleurrijke, gestileerde trip met killer lipstick. 

Don't look back2.jpg

DON'T LOOK BACK

NANCY VAN BEERSEL

5' - animatie

Het verhaal van deze leganimatie is gebaseerd op 'Berenice', een kortverhaal van Edgar Allan Poe. Een man met een fetisj voor ziekelijke vrouwen valt voor de zwaar zieke Berenice. Hij raakt geobsedeerd door haar tanden en na haar dood breekt hij haar graf open om haar gebit te recupereren. Het nummer 'Don’t look Back' van (ex-klasgenote) Kyoko past er perfect bij.

kortfilmfestival breedbeeld.jpg

LANDSCHAP

IS JAGER

SIMON DEBBAUT-L'ECLUSE

16' - fictie

Gedrag van herten in een landschap van angst. Het is de titel van een studie die ooit de krant haalde, over hoe herten die hun nek uitsteken dat bekopen met hun leven. Ze worden overhoopgeschoten of van de baan gereden. De bange herten daarentegen duiken onder, tot ze nergens nog en nooit meer gezien worden. Want enkel zo zijn ze veilig. Het is tegenstrijdig: wil je bestaan, dan moet je verdwijnen.

Leather.jpg

LEATHER

ILA PITTALUGA

3' - fictie

Leather is een super 8 film gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Een romantisch nachtje uit evolueert in een queeste om een geliefd kledingstuk terug te vinden: een leren vest. De verteller onthult het verhaal van haar vriendin. Na de nacht bij een jongen te hebben doorgebracht, ontdekt ze dat ze haar leren jas heeft verwisseld met die van een prostituee. En zo begint de zoektocht naar de verloren jas.

6 Gain.jpg

+6 GAIN

JORN PLUCIENICZAK

26' - docu

Symen en Sam proberen de tijd te verdrijven in de monotonie van een postindustriële voorstad. Ze lijken zich te bewegen doorheen een eeuwige schemerzone, omringd door een onzichtbare aanwezigheid van ‘Hardcore’. Ze gamen en hangen wat rond, om uiteindelijk over te gaan tot een zoektocht naar de kern van hun verlangens.

ce qui reste2.jpg

CE QUI RESTE

HUGO SALVAIRE

25' - fictie

Henri keert na lange tijd terug om zijn moeder te bezoeken in een psychiatrische instelling. Ondanks zijn angsten, onbewust doorgegeven door zijn moeder, beslist Henri haar uit de instelling te halen en voor haar te zorgen.

winter ana zhou.jpg

WINTER

ANA ZHOU

5' - animatie

Een zoon zorgt voor zijn vader, met wie hij een heel gespannen relatie heeft. Het gevoel te moeten zorgen voor iemand die hij haat, creëert bij de zoon een innerlijk conflict, waarbij zijn acties helemaal in strijd zijn met zijn emoties.

Hier..jpg

HIER.

JOY MAURITS

18' - docu

Hier. Aan de lokale sporthal van Bazel, leren jongeren niet alleen binnen de lijnen te lopen maar ook deze grenzen af te tasten. Een portret over de onbevangenheid van meisjes en jongens die met elk hun eigen wereld in deze microkosmos samenkomen en verbinding zoeken. 

4. The lost paracosmist - Josephina van

THE LOST

PARACOSMIST

JOSEPHINA VAN DE WATER

10' - animatie

‘The lost paracosmist’ is een wonderbaarlijke, gesofisticeerde imaginaire wereld  - een paracosme - bedacht door een kind. We krijgen een glimp te zien van hoe hij of zij de wereld begrijpt.

She asked me where I was from'.jpg

SHE ASKED ME
WHERE I WAS FROM

AULONA FETAHAJ

25' - docu

Dus vertelde ik haar over een plaats ver van hier. En over hoe we moesten vertrekken. Een persoonlijk essay over het opgroeien als (kind van) vluchtelingen in een digitale wereld. 

Rainbow Children - 01'.jpg

RAINBOW CHILDREN

PORTRAIT OF ELIKA

MARYAM BAYANI

12' - docu

De vijfjarige Elika heeft een dubbele nationaliteit en wil via een presentatie in de klas een juister beeld weergeven van haar moeder die afkomstig is van Iran. Tijdens de spreekbeurt krijgt ze veel vragen van haar klasgenoten.

Mountain's Memories'.jpg

MOUNTAIN'S MEMORIES

FRANCESCA VAN DAELE

6' - animatie

'Mountain’s Memories' combineert fictie met documentaire, heden met verleden, en animatie met videomateriaal. Een vrouwelijke figuur bezoekt de toppen van het gezonken Atlantis (bekend als de Açoren) en observeert het huidige leven daar. Haar blik is als een reflectie op het water, alsof de oceaan de mens een spiegel voorhoudt.

bratus'.jpg

BRATUS

CHRISTIAN SCHIFANO

7' - fictie

Diego en Lorenzo zijn broers. Het leeftijdsverschil tussen de twee zorgt tijdens het opgroeien voor toenemende spanningen. Terwijl Lorenzo meer en meer met de oudere kinderen optrekt en zijn geduld met zijn kleine broer, vindt Diego troost bij een nieuwe vriend. 

transponder.jpg

TRANSPONDER

THOMAS VERIJKE

14' - fictie

Emil is een fotograaf. Hij houdt van foto's, hij leeft foto's. Transponder onderzoekt zijn fotografische obsessie met zowel geobserveerde objecten als persoonlijke ervaringen. Emil's leven, zijn heden en zijn herinneringen aan liefde en ontmoetingen worden vastgelegd als een opeenvolging van foto's. Op momenten kan worden ingezoomd en redenen ter scheiding worden onderzocht, pixel voor pixel. De episodes van het leven worden door een filter bekeken. Uiteindelijk blijven de beelden echter slechts statische snapshots van een steeds veranderende werkelijkheid, en dus is Emil voortdurend op zoek naar nieuwe momenten. Kijkend...

Oxygen 4'.jpg

OXYGEN

ROCKY GRISPEN &

VIOLETTE BELZER

10' - animatie

Op een verre planeet waar Bobtors leven, kampt een astronaute-arts met zuurstoftekort. Om te overleven moet ze als mens en als arts noodgedwongen de hoogste prijs betalen...

Burn Out One.jpg

BURN OUT ONE

RIK CHAUBET

20' - fictie

Brussel, 2019. Terwijl de wereld ten onder dreigt te gaan, worstelt een jonge superheld met de verantwoordelijkheden die met zijn superkrachten komen. Wanneer hij besluit om niet langer tegen zijn natuur te vechten, komt hij erachter dat het bestrijden van het kwaad heel wat moeilijker is dan gedacht.

Schaduw, tot je terugkomt'.jpg

SCHADUW, TOT

JE TERUGKOMT

RAMY MOHARAM FOUAD &
VIOLET BRAECKMAN

19' - fictie

Mona blijft alleen achter in een groot en leeg huis, nadat haar geliefde naar het oorlogsfront vertrok. Maandenlang krijgt ze geen nieuws van hem. De dagen duren lang. De oude muren houden de herinnering aan een warme liefde nog eventjes vast. Mona wacht, hoopt en waadt laveloos rond in het verlaten huis, als een schaduw van wie ze ooit was.

Better Days 2'.jpg

BETTER DAYS

CHANTAL PETEN,

FELIX MAUS & GUSTAVE MAUS

3' - animatie

Well, I won't let you down,

And I won't mess around,

There will be better days,

Better Days will come.

Still_NESTING.jpg

NESTING

ALEX VERHAEST

27' - fictie

Een zwangere vrouw negeert de smekende telefoontjes van haar zus om hun stervende moeder op te zoeken. Ze verstopt zich in een smerig hotel, waar ze haar problemen met sigaretten uitrookt en met alcohol verdrinkt. Wanneer het hotelpersoneel het trauma waarvoor ze vlucht begint te weerspiegelen, beseft ze dat ze de confrontatie met haar verleden moet aangaan.

sous les pins'.jpg

SOUS LES PINS

SEBASTIEN BAILLOU

6' - animatie

Marguerite is een oud vrouwtje. Ze herinnert zich een cruciaal moment uit haar kindertijd in Fréjus, in Zuid Frankrijk in de jaren zestig. 

weg'.jpg

WEG

GLENN DUMORTIER

15' - docu

'Weg' is een reis door landschappen van verloren jeugdherinneringen, puur opgebouwd uit archiefmateriaal. Een nostalgische mijmering die zweeft naar een gevoel van melancholie en onbehagen. De schoonheid van het leven en de angst voor de dood, verweven in een universeel sentiment.