Te Gast

BREEDBEELD nodigde verschillende andere filmorganisaties uit om binnen ons festival een eigen filmluik samen te stellen, vanuit hun eigen insteek en filosofie. Op die manier verbreden we niet alleen ons programma met andere visies op film, we brengen ook alle organisaties die in Antwerpen met kortfilm bezig zijn bij mekaar.

Because We

Are Visual

Because we are visual. is een cinemaplatform dat ruimte creëert voor Belgische alternatieve cinema en een contactplek is voor film lievend publiek. Het werd uitgenodigd door het BREEDBEELD Filmfestival om een programma te cureren. De focus daarin ligt op de getalenteerde Antwerpse filmregisseur Anthony Nti.

Kortfilm.be

Kortfilm.be is het eerste en enige online magazine in Vlaanderen gespecialiseerd in kortfilm. Het platform houdt een vinger aan de pols van de grillige kortfilmwereld via festivalverslagen, recensies, interviews en onderzoekende artikelen. 

Hakuna

HAKUNA Academy wil de diversiteit van de straat vertalen naar het witte doek en een nieuw leven blazen in de Nederlandse en Belgische bioscopen. Dat deden we afgelopen jaar door jongeren uit Brussel tijdens Project BxL en Den Haag tijdens Project Hofstad, tussen de 16 en 25 de kans te geven om een eigen kortfilm te maken. Volgende kortfilms, die in première gaan op het BREEDBEELD kortfilmfestival, zijn daarvan het resultaat.

De Imagerie

De Imagerie bestaat uit en door de samenwerking tussen Cordon Coffee, de Bosbar, Otark en verschillende filmmaaksters en -makers. Wij maken ontbijten en diners, produceren, schrijven en draaien films, organiseren filmfestivals, lezingen en screenings, branden koffie en bouwen zo nu en dan een installatie.

Gedurende twee festivals per jaar toont De Imagerie unieke films van zowel beloftevolle makers als meer gevestigde namen in het documentaire, politieke en experimentele filmlandschap.

Filmmagie

Online en in haar maandelijkse tijdschrift staat Filmmagie voor onafhankelijke filmkritiek die oog heeft voor films met een bijzondere maatschappelijke en culturele betekenis. Filmmagie houdt de ontwikkeling van de filmcultuur in Vlaanderen en daarbuiten tegen het licht en wil een gids zijn voor filmliefhebbers, cinefielen en professionals uit het filmveld. 

Ongezien

Kort

Ongezien Kort stimuleert beeldcultuur in Antwerpen door getalenteerde makers een platform aan te bieden om hun kortfilm te tonen aan een publiek. Wij brengen interessante kortfilms die net onder de radar bleven naar een groter publiek in de authentieke Antwerpse stadscinema Cartoon's.

Kortfilm festival

8 - 10 november

BREEDBEELD kortfilmfestival

De Studio, Antwerpen

Adres

BREEDBEELD vzw

Vorstermanstraat 7, 1.5

2000, Antwerpen

Contact

info@breedbeeld.org

03 289 12 00

© BREEDBEELD

Still achtergrond © "Mother's' (Hippolyte Leibovici)

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White YouTube Icon
  • White Vimeo Icon
breedbeeld logo kortfilm.png