top of page

COMPETITIEFILMS 1

donderdag 3/11, 20 u. - 21.45 u. - zaal 2

Binnen elk competitieluik is er na de vertoning een Q&A met de cineasten.

TotIkTerugkom1_klein.jpg

TOT IK TERUGKOM 

RAMY MOHARAM FOUAD

fictie, 25'

Er hangt een vreemde spanning in de lucht. Een hele generatie jongeren maakt zich op om te vertrekken. Naar een onbekende bestemming, ergens ver weg van het leven dat ze kennen, voor lange tijd. Een bestemming waarvan ze misschien nooit zullen terugkeren. Aram twijfelt over hoe en met wie hij zijn laatste avond in vrijheid wil doorbrengen.

fallfloatfly_klein.jpg

FALL FLOAT FLY 

QURRATUL AIN SAEED

animatie, 7'

Een rusteloze ziel reist door een landschap van dromen, gevoelens en ruimte. Ze ontdekt de duisternis en lichtheid van een menselijk leven door te verdwalen in een fantasierijk droomlandschap.

la-prova02_klein.jpg

LA PROVA 

TONI ISABELLA VALENZI

docu, 27'

In het zuiden van Italië zijn Rosa en Peppe getuige van het verstrijken van de tijd terwijl ze samen oud worden en een varken grootbrengen. 'La Prova' toont een intiem portret van hun dynamiek als koppel, die bestaat uit kleine dingen, kleine gesprekken, maaltijden en dagelijkse gewoonten.

tears.jpg

THE TEARS OF THINGS 

KATE VOET

fictie, 13'

Ana probeert de pijnlijke herinneringen te ontwarren van de nacht waarin haar huwelijk begon af te brokkelen. Omdat ze niet kan spreken, begint ze te schrijven. Haar dagboek wordt een brief aan haar man over hun groeiende vervreemding, in een oorverdovende stilte.

Crosswinds_GrégoireVerbeke-5 klein.jpg

CROSSWINDS

GRÉGOIRE VERBEKE

experimenteel, 7'

Een vrouw wandelt rond in haar droom. Er blijven slechts verlaten landschappen en onzichtbare dingen over. De wind raapt haar herinneringen bijeen.

bottom of page