COMPETITIEFILMS 1

donderdag 4/11, 20 u. - 21.30 u. - zaal 2

highjump_still_SC6.4-klein.jpg

HIGH JUMP

LENNERT MADOU

12' - fictie

In een afgelegen dorpje woont de jonge Otto. Hij vult zijn dagen in het gezelschap van zijn twee beste vrienden. Toch kampt Otto met een voortdurend gemis. Zijn lief, Casimir is een professionele danser en woont ver van hem vandaan. Hij bouwt elders zijn danscarrière uit. Otto vindt troost in de bewegingen van zijn lief en gaat met zijn eigen lichaam op zoek naar een manier om te vechten tegen de afstand. 

Body_of_Earth_Stills (1).jpg

BODY OF EARTH

ESIN GÜLER

5' - animatie

'Body of Earth' is een hommage aan de planeet aarde. In deze kortfilm wordt de natuur benaderd op een abstracte manier. De aanpak is geïnspireerd door het idee van eenheid tussen micro- en macrokosmos. In de praktijk werd verschillend materiaal gecombineerd met handgetekende illustraties. De kortfilm steunt op verschillende ecologische theorieën. Te midden van de huidige uitstervingsgolf is er nood aan grote verandering in onze levenswijze. Onze planeet aarde werd in de kortfilm gepersonaliseerd in het woord ‘body’.

Photo 1 Environs_Still_01.jpg

ENVIRONS

BAS VERBRUGGEN

18' - fictie, docu

In een verlaten landschap worden de dieren opgeschrikt door een geluid in de verte. Een figuur verschijnt. Terwijl we dieper verdwijnen in een wereld van geluid, beginnen klanken te vibreren. Tijd wordt langzaam aan zinloos en er is storm op komst. De figuur luistert aandachtig terwijl een duistere toren het geluid van zijn herinneringen absorbeert. ‘Environs’ neemt de kijker mee in een eigen audiovisueel universum, waarin de auditieve ervaring centraal staat.

Photo 4 women_001_05_X1_0265.jpg

THREE WOMEN

ALISA KARO

6' - animatie

In een dystopische wereld delen drie vrouwen een destructief levenspad. 

NIGHTMARE-klein.jpg

OLD BORN

JORDAN DE DEKEN

20' - fictie

Dawa groeit op in een samenleving van primitieve wezens. In tegenstelling tot haar hebben deze wezens geen identiteit of emoties. Ze groeit op in apathie. Wanneer ze op zoek gaat naar de grenzen van deze wereld komt ze een mysterieuze barrière tegen waar ze een kleurrijke vreemdeling ontmoet.