COMPETITIEFILMS 1

Lippen_still_01.jpg

LIPPEN

NICOLE TEGELAAR

14' - fictie

Wanneer Lily wakker wordt in een surrealistische cosmetische kliniek met andere lippen op haar gezicht, probeert ze te achterhalen wat er met haar gebeurd is. Een kleurrijke, gestileerde trip met killer lipstick. 

Don't look back2.jpg

DON'T LOOK BACK

NANCY VAN BEERSEL

5' - animatie

Het verhaal van deze leganimatie is gebaseerd op 'Berenice', een kortverhaal van Edgar Allan Poe. Een man met een fetisj voor ziekelijke vrouwen valt voor de zwaar zieke Berenice. Hij raakt geobsedeerd door haar tanden en na haar dood breekt hij haar graf open om haar gebit te recupereren. Het nummer 'Don’t look Back' van (ex-klasgenote) Kyoko past er perfect bij.

kortfilmfestival breedbeeld.jpg

LANDSCHAP

IS JAGER

SIMON DEBBAUT-L'ECLUSE

16' - fictie

Gedrag van herten in een landschap van angst. Het is de titel van een studie die ooit de krant haalde, over hoe herten die hun nek uitsteken dat bekopen met hun leven. Ze worden overhoopgeschoten of van de baan gereden. De bange herten daarentegen duiken onder, tot ze nergens nog en nooit meer gezien worden. Want enkel zo zijn ze veilig. Het is tegenstrijdig: wil je bestaan, dan moet je verdwijnen.

Leather.jpg

LEATHER

ILA PITTALUGA

3' - fictie

Leather is een super 8 film gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Een romantisch nachtje uit evolueert in een queeste om een geliefd kledingstuk terug te vinden: een leren vest. De verteller onthult het verhaal van haar vriendin. Na de nacht bij een jongen te hebben doorgebracht, ontdekt ze dat ze haar leren jas heeft verwisseld met die van een prostituee. En zo begint de zoektocht naar de verloren jas.

Emine'.jpg

EMINE

ÖZGE AKARSU

12' - docu

Het is 7 april, acht maanden nadat Emine Bulut vermoord werd door haar voormalige echtgenoot. Er is een brief gericht aan haar en alle andere slachtoffers van feminicide. Een brief die het vrouw zijn bevraagt en zich afvraagt hoe het voelt een vrouw te zijn in Turkije.

6 Gain.jpg

+6 GAIN

JORN PLUCIENICZAK

26' - docu

Symen en Sam proberen de tijd te verdrijven in de monotonie van een postindustriële voorstad. Ze lijken zich te bewegen doorheen een eeuwige schemerzone, omringd door een onzichtbare aanwezigheid van ‘Hardcore’. Ze gamen en hangen wat rond, om uiteindelijk over te gaan tot een zoektocht naar de kern van hun verlangens.