top of page

Versmelt met de warme zeteltjes van De Cinema in De Studio in Antwerpen voor BREEDBEELD kortfilmfestival, een jaarlijks festival voor korte film dat dit jaar toe is aan haar 12e editie. 

 

Ons kortfilmfestival legt de focus op Belgische kortfilms van opkomend talent. Je krijgt kortfilms te zien van beloftevolle filmstudenten, onafhankelijke filmmakers en eigengereide kunstenaars. Alle competitiefilms zijn grotendeels met eigen middelen gemaakt, zonder VAF-steun of wildcard-budget. 

 

Het resultaat is een brede waaier aan kortfilms in een programma dat fictie combineert met animatie, documentaire, cross-overs en meer experimentele of geëngageerde cinema, van 7 tot 10 november in De Studio, in het hartje van Antwerpen. Het festival is een organisatie van BREEDBEELD, steunpunt voor (nog) niet-professionele beeldmakers.

Competitiefilms

Kortfilm is bij uitstek de filmvorm waarmee cineasten hun eerste stappen in de filmwereld zetten, waar veel vrijheid in bestaat en waar ruimte is voor experiment. Met het kortfilmfestival wil BREEDBEELD opkomend talent het platform geven dat het verdient. Binnen het BREEDBEELD kortfilmfestival komen zowel fictie, animatie, documentaire als experimenteel werk aan bod, een selectie die gemaakt wordt op basis van een open call. Inzenden is gratis. Voornaamste voorwaarde voor de competitiefilms is dat ze in eigen beheer zijn gemaakt. Dat kan binnen of buiten een filmopleiding zijn, dat is niet van belang, zolang de films maar zonder VAF-subsidie en niet in opdracht van een productiehuis of een zender werden geproduceerd - daar leggen wij voor het festival de grens tussen professioneel en niet professioneel. Er zijn prijzen te winnen voor beste fictie, beste docu, beste animatie, beste film van een cineast zonder filmopleiding aan een kunsthogeschool en een publieksprijs. Voor de winnaars in de verschillende categorieën ligt er telkens een cheque van €1000 klaar. 

 

Buiten competitie

Als je plots zin hebt gekregen om zelf film te maken: dat is heel normaal. We hechten veel belang aan het inspireren van andere makers. Daarom kan je vanaf dit jaar enkele masterclasses en workshops volgen die je willen helpen om die ambitie waar te maken.

 

En wij zijn zeker niet de enige mensen die jou willen warm maken voor kortfilm. Daarom nodigen we drie andere organisaties uit die vanuit hun eigen visie een kortfilmblok invullen.

logo_BREEDBEELD.png

OVER BREEDBEELD

Het BREEDBEELD Kortfilmfestival is een initiatief van BREEDBEELD. BREEDBEELD is een steunpunt voor iedereen die in Vlaanderen (nog) niet professioneel met film, fotografie of mediakunst bezig is. Wij ondersteunen, informeren, inspireren en verbinden beeldmakers via festivals zoals dit, maar ook via workshops binnen de BREEDBEELD film school, via tentoonstellingen, publicaties en online content.

COÖRDINATIE FESTIVAL

Ben Verrept


ben@breedbeeld.org

03 289 12 05

bottom of page