top of page

Het BREEDBEELD kortfilmfestival is een jaarlijks festival voor korte film dat dit jaar toe is aan haar 11e editie. Het festival focust op werk van opkomend talent en vertoont zo'n 60 kortfilms, gespreid over vijf luiken competitiefilms en vijf gastprogramma's gecureerd door verschillende partnerorganisaties. Het resultaat is een brede waaier aan kortfilms in een programma dat fictie combineert met animatie, documentaire, cross-overs en meer experimentele of geëngageerde cinema, van 2 tot 5 november in De Studio, in het hartje van Antwerpen. Het festival is een organisatie van BREEDBEELD, steunpunt voor (nog) niet-professionele beeldmakers.

Competitiefilms

Kortfilm is bij uitstek de filmvorm waarmee cineasten hun eerste stappen in de filmwereld zetten, waar veel vrijheid in bestaat en waar ruimte is voor experiment. Met het kortfilmfestival wil BREEDBEELD opkomend talent het platform geven dat het verdient. Binnen het BREEDBEELD kortfilmfestival komen zowel fictie, animatie als documentaire aan bod, een selectie die gemaakt wordt op basis van een open call. Inzenden is gratis. Voornaamste voorwaarde voor de competitiefilms is dat ze in eigen beheer zijn gemaakt. Dat kan binnen of buiten een filmopleiding zijn, dat is niet van belang, zolang de films maar zonder VAF-subsidie en niet in opdracht van een productiehuis of een zender werden geproduceerd - daar leggen wij voor het festival de grens tussen professioneel en niet professioneel. Er zijn prijzen te winnen voor beste fictie, beste docu, beste animatie, beste film van een cineast zonder filmopleiding aan een kunsthogeschool en een publieksprijs. Voor de winnaars in de verschillende categorieën ligt er telkens een cheque van €1000 klaar. 

 

Buiten competitie

Naast de vijf luiken competitiefilms, nodigt BREEDBEELD jaarlijks andere filmorganisaties uit om tijdens het festival een eigen kortfilmprogramma samen te stellen, vertrekkend vanuit hun eigen visie en werking. Vorige editie waren dat Kortfilm.be, Fantômas, Because we are visual., Ongezien Kort en Cut to: Gent. 

breedbeeld logo wit.png

OVER BREEDBEELD

Het BREEDBEELD Kortfilmfestival is een initiatief van BREEDBEELD. BREEDBEELD is een steunpunt voor iedereen die in Vlaanderen (nog) niet professioneel met film, fotografie of mediakunst bezig is. Wij ondersteunen, informeren, inspireren en verbinden beeldmakers via festivals zoals dit, maar ook via workshops binnen de BREEDBEELD film school, via tentoonstellingen, publicaties en online content.

COÖRDINATIE FESTIVAL

Ben Verrept


ben@breedbeeld.org

03 289 12 05

bottom of page