JURY

Ada Güvenir.jpeg

 

Ada Güvenir

Ada Güvenir is een multimedia-artist die opgroeide in Izmir, Turkije. Op jonge leeftijd verhuisde Ada naar België om haar droom om films te maken na te jagen. Ze behaalde haar master in de audiovisuele kunsten aan KASK School of Arts in Gent. Doorheen haar studies maakte ze gebruik van verschillende media, waaronder installatie, illustratie, tekst, schilderkunst, performance en animatie. Haar afstudeerproject, de film Would you please?, werd geselecteerd voor verschillende filmfestivals wereldwijd. Momenteel werkt ze aan een kortfilm, waarvoor ze ondersteund wordt door het Vlaams Audiovisueel Fonds.

Axelle Lenaerts.jpg

 

Axelle Lenaerts

Axelle Lenaerts (1995, Antwerpen) is filmmaker, beeldend kunstenaar en exploreert in haar werk de wereld op een poëtische manier. Ze vertaalt emoties en verhalen in beelden, daarbij gebruik makend van, afwisselend en mixend, de media film, fotografie, tekeningen en tekst. Vertrekkende vanuit haarzelf en haar omgeving, portretteert ze op een intieme manier mensen, plaatsen en gevoelens.

Robbe_Vandekeere-1128.jpg

 

Rob Vandekeere

Robbe Vandekeere is een camera-assistent die actief is in de fictie- en reclamewereld. Na zijn studie cinematografie aan het RITCS, is zijn fascinatie voor het visuele en het technische alleen maar gegroeid. Wanneer hij de kans krijgt, werkt hij mee aan kortfilms als DOP, een functie waarin hij nog wilt groeien. Daarnaast is hij host van 'Crew Call', een podcast van en met mensen uit de vlaamse filmsector.

Alexander De Man.jpeg

 

Alexander De Man

Alexander De Man is doctoraal filmwetenschapper aan het Centre for Cinema and Media Studies (CIMS) aan de Universiteit Gent. Hij voert er onderzoek naar de politieke, industriële en socio-economische context van diasporacinema in Vlaanderen. Daarvoor werkte hij onder meer als online editor op het internationaal filmfestival van Gent waar hij in 2018 reeds in de jongerenjury zetelde. Verder is hij momenteel ook een van de programmatoren van de universitaire filmclub Film Plateau en radiorecensent bij Kuleshov, het wekelijkse filmprogramma van Urgent.fm.

KevinMeul.jpg

 

Kevin Meul

Kevin Meul studeerde film aan Sint-Lukas Brussel en KASK Gent. Hij schreef en regisseerde de kortfilms ‘Cadet’ en ‘The Extraordinary Life of Rocky’ en realiseerde in 2016 zijn eerste langspeelfilm ‘My First Highway’. Hij regisseerde ook reclamespots en videoclips voor o.a. Das Pop, Admiral Freebee en Goose. Momenteel werkt hij als scenarist mee aan nieuwe projecten van Robin Pront, Adil El Arbi en Bilall Fallah.

JURY VAN DE FILMKRITIEK

CHANTAL MOENS UFK-UCC FOTO JURY'S.jpg

 

Chantal Moens

Chantal Moens is haar carrière begonnen als redacteur van het Jaarboek van de Belgische Film (uitgegeven door het Koninklijk Filmarchief) en vervolgens als freelance filmcriticus voor verschillende magazines. Nadien heeft ze in de filmdistributiesector gewerkt, zowel op vlak van persrelaties als marketing. Daarnaast heeft zij ook advies uitgebracht over korte en lange fictiefilmprojecten voor het VAF. Sinds jaren verzorgt zij de PR van de Unie van de Filmkritiek (UFK) en recenseert ze nu ook films in het nieuwe tijdschrift Humbug.

LINDA CRIVITS UFK-UCC FOTO JURY'S.jpeg

 

Linda Crivits

Linda Crivits is al decennialang bijzonder actief als freelance filmrecensente voor onder meer Steps-Magazine, Tijdschrift FILM, De Hoogste Tijd, Doen, Teek, Medevents, B0-Magazine, Zone 09/ en de websites Uptomovie/Advalvas, Divazine en Cinebel. Ze is tevens medeorganisator van het ‘7 Dagen Sociale Film’-Antwerpen en het ‘Films in Vlaanderen’-project. Ze zetelde in de Fipresci-Jury van het Internationaal Filmfestival van Vlaanderen-Gent en de persjury’s van het FFOostende. Zij is actief lid van de UFK.

tineke van de sompel.png

 

Tineke Van de Sompel

Tineke Van de Sompel is 26 jaar en woont in Antwerpen. Ze is momenteel studente master theater-en filmwetenschappen aan de UA en combineert daarbij de bachelor wijsbegeerte. Daarnaast is ze fotograaf en filmrecensent voor Enola, Schokkend Nieuws en Cine.nl. Zij is tevens actief als lid van de UFK en heeft al ervaring opgedaan als persjurylid bij diverse filmfestivals.