top of page

JURY

Yirka De Brucker2.jpg

Yirka De Brucker 

Yirka De Brucker is curatrice, programmatrice en filmcritica. Ze was reeds actief als curatrice van onder andere Art United op Pukkelpop (een kunstproject op initiatief v/h S.M.A.K.) en het 'Ballroom Project' tijdens Antwerp Art Weekend (geïnitieerd door Base-Alpha Gallery en DMW Gallery). Yirka schreef filmrecensies voor Enola magazine, was lid van de Unie van de Filmkritiek en was daarnaast gedurende drie jaar verantwoordelijk voor de filmprojecten van BREEDBEELD.

Leo Kurpershoek2_©FilipVanRoe.jpg

Leo Kurpershoek 

Leo Kurpershoek (die/hun) studeerde filosofie in Amsterdam, Tokio en Londen en volgde een opleiding tot filmmaker aan de KASK School of Arts in Gent waar die is afgestudeerd met hun kortfilm 'Al was het maar voor even'. Vorig jaar maakte Leo hun eerste professionele kortfilm 'Wacht', die in première ging op het Internationaal Kortfilmfestival Leuven waar de 10-jarige hoofdrolspeler Pip Campbell de prijs voor Beste Actrice won. Leo is niet alleen filmmaker, maar ook schrijver, en publiceerde in 2016 hun debuutroman 'Voorbij waren al die dagen gegaan' bij Atlas/Contact. (foto © Filip Van Roe)

Ezra Belgrado2.png

Ezra Belgrado 

Ezra Belgrado is filmmaker, illustratrice en werkt onder meer voor Anima, het internationaal animatiefilmfestival van Brussel, als verantwoordelijke van de industry events / Futuranima. Na haar studies Kunstwetenschappen & Archeologie aan de VUB, behaalde ze haar master Audiovisuele Kunsten – Animatiefilm aan KASK School of Arts. Haar afstudeerfilm ‘Ego Echo’ won in 2021 de prijs voor Beste Animatie op het BREEDBEELD kortfilmfestival.

Florette Hoogstad2.jpg

Florette Hoogstad 

Florette Hoogstad beweegt zich al lange tijd in de kunstsector. Ze is momenteel netwerkmedewerker voor JEF jeugdfilm. Haar expertise en interesses kruisen de lijnen van dans, (klassieke) muziek, film en jeugdwerk. Ze is een geboren netwerker waardoor ze weet hoe ze verschillende leefwerelden met elkaar verweeft. Een rode lijn in alles wat ze doet heeft een hint van esthetiek.

bottom of page