top of page

COMPETITIEFILMS 2

vrijdag 4/11, 20 u. - 21.30 u. - zaal 2

Binnen elk competitieluik is er na de vertoning een Q&A met de cineasten.

Nieuwkomers - donkerder.jpg

NIEUWKOMERS

CAMILLE GHEKIERE

docu, 29'

Vier jonge immigranten, Aya uit Syrië, Zineb uit Marokko, Simeon uit de Dominicaanse Republiek en Sofia uit Colombia vragen zich af hoe ze moeten omgaan met liefde, verleiding en vriendschap in ons grijze land. In een verlaten theater neemt hun fantasie de bovenhand…

MS_01 kopie.jpg

MORNING SESSION

ANS MERTENS, ELKE VAN BUGGENHOUT & ADRIAAN SEVERINS

experimenteel, 11'

In september 2021 ontmoetten een geluidskunstenaar, pianist en filmmaker elkaar in de Houten Zaal van CC De Warande. ‘Morning Session’ is het audiovisueel residu van een geluidsimprovisatie waarbij de camera als visuele metronoom omheen de Steinway beweegt. Deze plansequentie vangt hun audiovisuele ontmoeting via de reflecties in de zwarte lak van de vleugelpiano, meanderend tussen abstractie en herkenning. Terwijl de camera de scène simultaan onthult en verhult, buigt en kleurt de klank.

Still1_2.jpg

ONZE STILTE 

EMIEL BACHOT

fictie, 9'

Aaron en Seppe hebben een intieme vriendschap, maar worden binnenkort van elkaar gescheiden. Aaron kan geen afscheid nemen van zijn beste vriend, omdat hij in de knoop zit met de gevoelens die hij voor hem heeft.

forestkeeper donkerder.jpg

FORESTKEEPER

ALISA KARO

animatie, 7'

Een bizar figuur neemt het op zich om voor een desolaat woud te zorgen terwijl ze de kou en eenzaamheid van de wildernis trotseert.

Photo 6 NbN_FFG_15 kopie.jpg

NIGHT BY NIGHT

JULES MATHÔT

fictie, 20'

De nacht is blauw en de maan is geel. Een gerenommeerde privé-detective wordt ingehuurd om een eenzame pianist te observeren. Film noir archetypes keren terug in een verhaal over kijken en gezien worden. Een uitnodiging voor menselijke interactie wordt beantwoord in een surrealistische jazzclub.

bottom of page