COMPETITIEFILMS 2

vrijdag 5/11, 20 u. - 21.30 u. - zaal 2

Still1.jpeg

SUNDAY NOSTALGIA

ILA PITTALUGA

9' - fictie

Vicky, Meg en Seth zijn beste vrienden. Wat zal er gebeuren wanneer ze zich realiseren dat ze hun laatste ochtend als trio doorbrengen? ‘Sunday Nostalgia’ speelt zich af in Brussel en is een ode aan de grootstad. Maar ook de spanning van het vertrek uit de stad dringt zich op. Misschien keer je terug, of net niet? 

Emine'.jpg

EMINE

OZGE AKARSU

12' - fictie, docu

Het is zeven april. Acht maanden geleden werd Emine Bulut vermoord door haar voormalige echtgenoot. Een brief richt zich tot haar en alle andere slachtoffers van feminicide. Deze brief bevraagt de vrouwelijke identiteit. Hoe voelt het om een vrouw te zijn in Turkije? 

Photo 2 Ego_Echo__Ezra_Belgrado_E.jpg

EGO ECHO

EZRA BELGRADO

7' - animatie

Echoënd door de kamer, als een rimpeling in het water, blijft een ego in het gevoelige lichaam hangen. Verstopt. Verdwenen. Terwijl een persoon twijfelt tussen de behoefte om erbij te horen en de kans om verder te gaan, ontvouwt zich een moment van stil ontwaken. De kijker wordt uitgenodigd de film als een zintuiglijke ervaring te ondergaan en deze te laten nazinderen in het lichaam zoals een echo.

Triskelion_Still_klein.jpg

TRISKELION

JESSICA RAES

10' - animatie

Dit Keltisch sprookje in stop-motion begint wanneer een pijl van een vijandige stam het hart van het stamhoofd doorboort. Met zijn laatste adem geeft hij zijn dochter Gwyneira de opdracht om deze zinloze vete te stoppen. Zijn ziel reïncarneert in zijn totemdier, een raaf, die Gwyneira naar een magisch gebied leidt. Op de hielen gezeten door Aengus, een onschuldige jongen van de vijandige stam, zal ze er de strijd moeten aangaan met haar achtervolger en haar eigen demonen.

Photo 2 still2.jpg

ELONG E'NABE
(A BRIGHT FUTURE)

NIELS DEVLIEGHERE

14' - docu

‘Elong E’nabe’ is een kortfilm over de zesjarige Angela, een meisje geboren in België met Senegalese roots. Angela is zich niet bewust van de complexe sociopolitieke situatie waarin haar familie terechtgekomen is. De film schetst een beeld van hoe het is om op te groeien met andere roots in Vlaanderen. Ook de zoektocht en de discriminatie die er vaak mee gepaard gaan vormen een thema. Door de ogen van Angela krijgen we de warme en intieme momenten te zien van een moeder-dochter-relatie.