top of page

COMPETITIEFILMS 2

Vrijdag 3/11, 20 - 21.45 u. - zaal 2

+ Q&A met de cineasten

Zaterdag 4/11, 17 - 18.30 u. - zaal 1

Photo 4 hooiwagen _donker.jpg

BURNT COOKIES 

JEZAJA UTEN

animatie, 7'

In dit verhaal over zelfontplooiing en identiteit komt een jongetje in opstand tegen zijn ouders. Op een dag voelt hij een golf van kracht door zich heen stromen wanneer hij uit frustratie een mier verplettert. Hij verlangt naar meer.

Photo 2 Simon_et_Mona_SQ5.jpg

LA BALLADE DES GENS HEUREUX

LOUIS KEMPENEERS

fictie, 21'

Op weg op reis spelen Mona en Simon een rollenspel. Via hun personages biechten ze dingen op die ze nooit eerder hadden toegegeven en beseffen ze dat een reis niet altijd uit louter gelukkige momenten bestaat.

Photo 4 Schermafbeelding_2023-09-11_om_22.42.14.jpg

MY MYKINES

FEMKE DE BEULE

docu, 18'

Een dorp ligt in de schaduw van een archeologische site. De inwoners denken na over hun relatie met de ruïnes. Bezoekers passeren, de stenen onder hen brokkelen langzaam af.

MOUNTAIN MAN kopie.jpg

MOUNTAIN MAN

OTIS MONTENY

animatie, 5'

Tijdens een wandeling door een winters landschap botst “Mountain Man” op het gevreesde stenen monster… Om deze confrontatie te overleven zullen zijn skivaardigheden hem goed van pas komen.

Photo 2 Stills_poster_4.jpg

ALBERTA'S ROOM

VICTOIRE KARERA KAMPIRE

experimenteel, 17’

Alberta's Room is een reis door de dromen en nachtmerries van Alberta Gay, de moeder van popicoon Marvin Gay. De film werpt een andere blik op zijn tragische lot en verkent het vrouwelijke perspectief van een drama dat altijd werd neergezet als een mannenverhaal.

AWOF_1.2_edited.jpg

A WORK OF FICTION

FLORIAN SAERENS

fictie, 13'

Een jonge vrouw bezoekt het huis van haar oma, die op zichzelf woont sinds het overlijden van haar man. Via een analoge camera en smalltalk probeert ze een thuisgevoel te vatten dat ooit zal ophouden te bestaan.

bottom of page