top of page

COMPETITIEFILMS 3

Zaterdag 4/11, 19.30 - 21 u. - zaal 2

 + Q&A met de cineasten

Zondag 5/11, 14.30 - 15.45 u. - zaal 1

Photo 4 Daydrift_grade_v1_1.75_edited.pn

DAYDRIFT

TIM JANS

fictie, 17'

Jason brengt zijn laatste dag door in een jeugdgevangenis. Hij kijkt ernaar uit om herenigd te worden met zijn moeder, die hem een beter leven beloofd heeft. Wanneer Jason toch weer aan zijn lot wordt overgelaten, verliest hij alle controle.

Photo 3 Still_08.jpg

FOUL FOOLS

KARO DE NIJS

animatie, 14'

In Foul Fools verstrengelen zich twee visuele werelden door middel van een dialoog tussen een oude en jonge man als een nooit eindigende dans. Hun gedachten dwalen af naar contradictorische denkkaders, de ene met een analytische kijk geobsedeerd door wetenschappelijke exactheid; de ander met een metafysische blik, verwonderd door de schoonheid en overvloed aan kleur om hem heen. Cirkelend rond elkaar, zoals twee zwarte gaten, gaan ze op in hun eigen gedachten. Net als een schaakspel zetten de spelers om de beurt een stap.

BijElkaar_grade_1.33.3.jpg

BIJ ELKAAR 

JASMINE ISSA

docu, 15'

Een broer en een zus maken een trip terug naar hun kindertijd, de periode waarin ze moesten vluchten van hun alcohol- en gokverslaafde vader. Beiden hebben ze die periode anders beleefd en als gevolg hebben ze ook andere herinneringen opgeslagen.

What remains.jpg

WHAT REMAINS

MAXIME COTON

experimenteel, 4'

Een poëtische reis onder de oogleden.

KLETTE_promo_5.jpg

KLETTE

MICHAEL ABAY

fictie, 17'

De 26-jarige Morgane woont nog altijd bij haar moeder, heeft haar studie nog niet afgemaakt en haar liefdesleven komt niet verder dan onenightstands. Ze weet blijkbaar niet hoe ze dingen voor elkaar moet krijgen - in Brussel noemen we zo iemand een Klette. Of worstelt ze, zoals zoveel jongvolwassenen, met het streven naar het maatschappelijk opgelegde levenspad?

Photo 2 Untitled_1.3.1-1.jpg

20 ANS, C'EST QUELQUES JOURS

SYLVAIN DUFAYARD

docu, 8'

De stamgasten in een café dromen over een uiterst onzekere toekomst. Sommige van hen lijken echter heel goed te weten wat er precies staat te gebeuren.

bottom of page