top of page

COMPETITIEFILMS 3

zaterdag 5/11, 19 u. - 20.30 u. - zaal 2

Binnen elk competitieluik is er na de vertoning een Q&A met de cineasten.

Photo 5 210905_LUCA_Masterproef_Khael_Still_5 (klein).jpg

AU REVOIR AU PRINTEMPS 

KHAËL TOUAG

fictie, 10'

Issam zit achteraan in de auto. Terwijl hij zich vastklampt aan zijn dekentje, luistert hij naar zijn vader, die mijmert over mannelijkheid tegen zijn tienerbroer. Een onverwacht telefoontje brengt hen bij een parkeerplaats. Issam en zijn broer wachten op de terugkeer van hun vader en proberen uit de problemen te blijven.

Carnations 2.jpg

CARNATIONS

MARTIJN VAN DE WIELE

docu, 15'

'Carnations' is een contemplatief spel met zonlicht en schaduw in een bloemenkwekerij. De arbeid van het zaaien, oogsten en plukken staat centraal, met veel aandacht voor de zachte handen die de planten behandelen. Een artificiële zomer in een serre.

reefs_edited.jpg

SAKURAJIMA
UNDER THE REEFS ORCHESTRA 

YOANN STEHR & DAVID DELRUELLE

animatie, 4'

De droomachtige en surrealistische wereld van een collagist wordt ingehaald door grote verstoringen, die aan zijn controle ontglippen.

Inertia_06661 kopie.jpg

INERTIA

JULIE VERSTRATEN

animatie, 11'

'Inertia' is het verhaal van een jonge vrouw die weigert een grote verandering in haar leven te accepteren. In plaats van de feiten onder ogen te komen, kiest ze ervoor de andere kant op te kijken en haar leven voort te zetten zoals het was. Maar de verandering zelf laat dit haar echter niet toe.

AUTOMNE_STILL_klein.jpg

AUTOMNE

FELIPE CASANOVA

fictie, 20'

Wanneer Alex voor een verjaardagsfeestje terugkeert naar het huis van zijn gastgezin, zoekt hij naar de overblijfselen van zijn eerste liefde.

bottom of page