COMPETITIEFILMS 3

Rainbow Children - 01'.jpg

RAINBOW CHILDREN

PORTRAIT OF ELIKA

MARYAM BAYANI

12' - docu

De vijfjarige Elika heeft een dubbele nationaliteit en wil via een presentatie in de klas een juister beeld weergeven van haar moeder die afkomstig is van Iran. Tijdens de spreekbeurt krijgt ze veel vragen van haar klasgenoten.

Mountain's Memories'.jpg

MOUNTAIN'S MEMORIES

FRANCESCA VAN DAELE

6' - animatie

'Mountain’s Memories' combineert fictie met documentaire, heden met verleden, en animatie met videomateriaal. Een vrouwelijke figuur bezoekt de toppen van het gezonken Atlantis (bekend als de Açoren) en observeert het huidige leven daar. Haar blik is als een reflectie op het water, alsof de oceaan de mens een spiegel voorhoudt.

bratus'.jpg

BRATUS

CHRISTIAN SCHIFANO

7' - fictie

Diego en Lorenzo zijn broers. Het leeftijdsverschil tussen de twee zorgt tijdens het opgroeien voor toenemende spanningen. Terwijl Lorenzo meer en meer met de oudere kinderen optrekt en zijn geduld met zijn kleine broer, vindt Diego troost bij een nieuwe vriend. 

transponder.jpg

TRANSPONDER

THOMAS VERIJKE

14' - fictie

Emil is een fotograaf. Hij houdt van foto's, hij leeft foto's. Transponder onderzoekt zijn fotografische obsessie met zowel geobserveerde objecten als persoonlijke ervaringen. Emil's leven, zijn heden en zijn herinneringen aan liefde en ontmoetingen worden vastgelegd als een opeenvolging van foto's. Op momenten kan worden ingezoomd en redenen ter scheiding worden onderzocht, pixel voor pixel. De episodes van het leven worden door een filter bekeken. Uiteindelijk blijven de beelden echter slechts statische snapshots van een steeds veranderende werkelijkheid, en dus is Emil voortdurend op zoek naar nieuwe momenten. Kijkend...

Oxygen 4'.jpg

OXYGEN

ROCKY GRISPEN &

VIOLETTE BELZER

10' - animatie

Op een verre planeet waar Bobtors leven, kampt een astronaute-arts met zuurstoftekort. Om te overleven moet ze als mens en als arts noodgedwongen de hoogste prijs betalen...

Burn Out One.jpg

BURN OUT ONE

RIK CHAUBET

20' - fictie

Brussel, 2019. Terwijl de wereld ten onder dreigt te gaan, worstelt een jonge superheld met de verantwoordelijkheden die met zijn superkrachten komen. Wanneer hij besluit om niet langer tegen zijn natuur te vechten, komt hij erachter dat het bestrijden van het kwaad heel wat moeilijker is dan gedacht.