top of page

COMPETITIEFILMS 4

Zaterdag 4/11, 21.30 - 23 u. - zaal 2

 + Q&A met de cineasten

Zondag 5/11, 17 - 18.30 u. - zaal 1

yser_still04 (c) Malice Films.jpg

YSER

QUENTIN MOLL-VAN ROYE

docu, 21'

Eind 2020 verzamelt een rapport de getuigenissen van 17 trans-sekswerkers in de Brusselse wijk IJzer. Een van hen heeft toegezegd om voor de camera te getuigen om het geweld waaronder ze lijden te belichten.

Photo 3 MERCI-POUR_still-4_LQ_edited.jpg

MERCI POUR VOTRE PATIENCE!

SIMON VAN DER ZANDE

fictie, 17'

Vanuit een vast standpunt zijn we getuige van een gespannen busrit in Brussel, wanneer Samuel – een Congolese immigrant – instapt om zijn ongenoegen over Europa te uiten.

30_000_Monkies_still_4_edited.jpg

HONESTY INTEGRITY FRIENDSHIP PASSION 

RIK CHAUBET

docu, 15'

Deze muziekdocumentaire synchroniseert met het maakplezier van de sludgemetalband 30,000 Monkies tijdens het ontstaan van hun nieuwe album. Binnen de muren van een huis in Limburg spenderen we mee tijd in hun creatieve sfeer van eerlijkheid, integriteit, vriendschap en passie.

Tussen hier en daar_edited.jpg

TUSSEN HIER EN DAAR

CHLOE OP DE BEECK &
JUDITH HERMAN

experimenteel, 14'

'Tussen hier en daar' is een documentatie van het verhuizen van het ene huis naar het andere, 150 meter verderop. Door een menselijke ketting te maken gaan de objecten door de handen van de verhuizers en maken zo even deel uit van de openbare ruimte. In de performance lijken toevallige passanten mee te spelen, continu in beweging van de ene plek naar de andere op het ritme van de stoplichten, terwijl ook zij tassen, dozen, kinderen en koffers met zich meedragen.

Master_Vogezie_zonder_geluid_0401_2.00_22_03_10.Still015.jpg

VOGEZIË

GREGORY F. CLERCKX

fictie, 25'

De twintigers Ben en Lize, in hun tienerjaren nog geliefden, komen elkaar tijdens een reünie van hun middelbare school terug tegen. Ze blijken elkaars tegenpolen te zijn geworden. Ben leidt een rebels kunstenaarsbestaan zonder toekomstplannen. Lize is een hyper-perfectionistische carrière-freak en verwacht haar eerste kind. De twee hebben maar één ding gemeen: ze hebben absoluut geen zin in de reünie.

Photo 2 STILL_6_edited.jpg

GOING POTATO

JONAS LUCIEN CALLEBERT

animatie, 5'

Een schattig huisdier bevindt zich in een kooi in roze kinderkamer. Wanneer hij wil ontsnappen komt er een vreemde en misplaatste Potato-man binnen. Deze helpt Hammie om op een veel spectaculairdere, gewelddadigere en onnodige manier te ontsnappen door hem af te leiden met een ecologische videoclip.

bottom of page