COMPETITIEFILMS 4

Schaduw, tot je terugkomt'.jpg

SCHADUW, TOT

JE TERUGKOMT

RAMY MOHARAM FOUAD &
VIOLET BRAECKMAN

19' - fictie

Mona blijft alleen achter in een groot en leeg huis, nadat haar geliefde naar het oorlogsfront vertrok. Maandenlang krijgt ze geen nieuws van hem. De dagen duren lang. De oude muren houden de herinnering aan een warme liefde nog eventjes vast. Mona wacht, hoopt en waadt laveloos rond in het verlaten huis, als een schaduw van wie ze ooit was.

Better Days 2'.jpg

BETTER DAYS

CHANTAL PETEN,

FELIX MAUS & GUSTAVE MAUS

3' - animatie

Well, I won't let you down,

And I won't mess around,

There will be better days,

Better Days will come.

Still_NESTING.jpg

NESTING

ALEX VERHAEST

27' - fictie

Een zwangere vrouw negeert de smekende telefoontjes van haar zus om hun stervende moeder op te zoeken. Ze verstopt zich in een smerig hotel, waar ze haar problemen met sigaretten uitrookt en met alcohol verdrinkt. Wanneer het hotelpersoneel het trauma waarvoor ze vlucht begint te weerspiegelen, beseft ze dat ze de confrontatie met haar verleden moet aangaan.

sous les pins'.jpg

SOUS LES PINS

SEBASTIEN BAILLOU

6' - animatie

Marguerite is een oud vrouwtje. Ze herinnert zich een cruciaal moment uit haar kindertijd in Fréjus, in Zuid Frankrijk in de jaren zestig. 

weg'.jpg

WEG

GLENN DUMORTIER

15' - docu

'Weg' is een reis door landschappen van verloren jeugdherinneringen, puur opgebouwd uit archiefmateriaal. Een nostalgische mijmering die zweeft naar een gevoel van melancholie en onbehagen. De schoonheid van het leven en de angst voor de dood, verweven in een universeel sentiment.