COMPETITIEFILMS 4

zaterdag 6/11, 22 u. - 23.30 u. - zaal 2

la camicia.jpg

LA CAMICIA

RACHEL STRIJDONK

18' - fictie

In een afgelegen Italiaanse vallei circuleert een oude volkslegende. Wie het hemd kan vinden van een gelukkig mens zal het geluk eeuwig meehebben. Louis gaat ernaar op zoek en laat zich leiden door het landschap en de mensen die hij ontmoet. Niemand weet zeker wie hij is of waar hij vandaan komt en hoe langer hij reist, hoe meer zijn zoektocht wegdeemstert. 

Polonaise de Bruxelles'.jpg

POLONAISE DE BRUXELLES

KELL DE BOELPAEP

1' - animatie

Polonaise de Bruxelles gaat over het leed en leven van de Brusselaar en in zekere zin: van ons allemaal. Altijd onderweg, we zijn voortdurend op zoek naar onze eindbestemming. We zien de tunnels, de sporen en de verschillende haltes. Het leven is een drukke tram, een tramrit die we allemaal nemen, samen. Onze wegen mogen verschillen en onze haltes zijn zelden dezelfde, maar één ding is zeker. Bij de laatste halte stappen we allemaal samen af.

Nest_still'.jpg

NEST

MATTHEE VAN HOLDERBEKE

14' - fictie

Na een stevige nacht uitgaan treft Boris zijn moeder thuis aan. Ze is nog wakker en wachtte hem duidelijk op. Terwijl hij droomt van onafhankelijkheid worstelt hij met gevoelens van loyaliteit tegenover zijn recent gescheiden ouders. Hebben zij hem nog nodig in hun leven? Ondertussen pendelt hij tussen de nachtclub, de donkere kamer thuis en zijn werk als fotograaf. Hij is op zoek naar de volgende stap.

Racines_still_2.jpg

RACINES

ANAÏS MAUZAT

4' - animatie

Hoe kunnen we opnieuw verbinding maken met onze energiebron? Hoe kunnen we onszelf wakker schudden? Een vrouw probeert in ‘Racines’ uit haar verdoving op te staan. Zoals zaadjes tot ontkieming komen, zal het ritme van haar lichaam haar begeleiden.  

Entre_Les_Images-crop.jpg

ENTRE LES IMAGES

VITO A. ROWLANDS

4' - fictie, animatie

Een jonge vrouw treurt om het verlies van haar onschuld. Ze rouwt over het verlies van haar minnaar terwijl Europa geteisterd wordt door oorlog in de zomer van 1914. ‘Entre Les Images’ is een found footage film gemaakt met 35 mm nitraatfilm frames van meer dan honderd stille films. Een groot deel van deze films is kwijtgeraakt of slechts deels bewaard gebleven. 

EDEN_01 klein.jpg

EDEN

SVEN SPUR

16' - fictie

Een rusteloze jonge man zoekt obsessief naar seks in de gay scene van een grootstad. Deze zonderling is op zoek naar troost, verbondenheid en zichzelf. Anonieme plaatsen vol kitsch, intense kleuren en spiegels vormen het decor van dit verhaal.