top of page

COMPETITIEFILMS 4

zaterdag 5/11, 21 u. - 22.30 u. - zaal 2

Binnen elk competitieluik is er na de vertoning een Q&A met de cineasten.

4. Photo suppl1.jpg

MARLONE

TOM ADJIBI

fictie, 16'

De Magic Marlones staan op het punt om deel te nemen aan het Koninginnengala. De spanning stijgt en toch lijken ze er nog lang niet klaar voor.

Photo 3 STILL_04_donker.jpg

LA LUNA ASOMA 

JELLE MEYS

animatie, 4'

Een poëtische interpretatie in beelden van het mysterieuze gedicht ‘La luna asoma’ (De maan komt op) van de Spaanse dichter Federico García Lorca.

BARRAGE - STILL 2 klein.jpg

BARRAGE

LORE LOYENS

fictie, 12'

Wanneer Raphaël aan het werk is in de ondergrondse tunnels van een stuwdam, komt hij onverwacht voor een dilemma te staan. Zijn acties zullen onomkeerbare gevolgen hebben.

wasmachine.jpg

SOUNDS OF WEARINESS 

TAYMOUR BOULOS

docu, 12'

Een Libanese jongeman die in Brussel woont, vindt rust in een wasserette tijdens een van zijn angstaanvallen. Vanuit de belichaamde blik van een draaiende wasmachine zien we hem samen met zijn microfoon door de ruimte reizen. In een symfonie van wasmachine-galmen en menselijke stemmen brengt deze film een ode aan ontmoetingen tussen mensen op alledaagse plaatsen.

Photo 5 3.jpg

SPACEMAN BRUCE IN: THE TEMPLE OF OYCHE 

NICOLAAS DE GROOF

animatie, 6'

Op een van zijn vele reizen door de ruimte stuitert Spaceman Bruce, een ruimteplunderaar met een onverslindbare honger, op een schatkaart die hem naar de tempel van Oyche leidt. Er zijn echter kapers op de kust, want Bruce beseft niet dat hij achtervolgd wordt door de goudgekke en gevaarlijke Vinnie.

AlleenIk_still1_edited.jpg

ALLEEN IK
(ONLY ME, ME ALONE) 

JASPER DE MAESENEER

fictie, 16'

Op zoek naar acceptatie stoot een neurodivergente jongen op de grenzen van zijn beste vriend: zijn broer. ‘Alleen Ik’ vertrekt vanuit persoonlijke ervaringen rond identiteit en erkenning die gepaard gaan met zware ADHD, maar vertelt tegelijk een veel universeler verhaal over familie en vriendschap.

bottom of page