COMPETITIEFILMS 5

zondag 7/11, 20 u. - 21.30 u. - zaal 2

Aansluitend op dit programma, om 22 u., is er de bekendmaking van de winnende films en de prijsuitreiking. Je kan die gratis bijwonen.

Solar_still.jpg

SOLAR

GASPARD LE DOURNER

18' - fictie

Max en Tim spenderen een laatste weekend in het huis van hun grootmoeder tijdens de eerste dagen van de lente. Ze verzamelen hun spullen voordat ze verhuizen. Nu moeten ze hun herinneringen achter zich laten. Aan de hemel nadert een schaduw de zon. 

ISAIAH.jpg

ISAIAH

IMKE REINTJES

4' - animatie

We volgen het moederschap van de maagd Maria en Mari Lwyd, twee moeders die allebei hun kind verliezen als gevolg van Gods plan. Mari Lwyd is een merrie uit een volkstraditie van Wales. De merrie uit Bethlehem is in het verhaal drachtig van haar veulen. Midden in de nacht dat de merrie zou bevallen komen Jozef en Maria aan op de boerderij. De boer sleurt de merrie uit het warme stro de koude nacht in om plaats te maken voor de bevalling van Jezus. 

metamorphosed-bodies-02.jpg

METAMORPHOSED BODIES OF THE STAR THAT GENERATES US

ADINA IONESCU-MUSCEL

3' - fictie, experimenteel

Deze experimentele film is gemaakt in samenwerking met planten. De beelden (deels door de techniek van de phytogrammen) ontstonden door gebruik te maken van planten uit de tuin of uit het bos. Werken met planten creëert een intimiteit. Hierdoor ontstaat een vorm van intuïtie en een gevoelig luisteren naar de omgeving. 

A dark horizon of thought.jpg

A DARK HORIZON
OF THOUGHT

JANNES CALLENS

16' - documentaire

De menselijke blik op de natuurlijke omgeving getuigt van een dominante superioriteit. Het bos wordt object en resource. Zo ontstaat een ambivalente verhouding tussen de mens en de natuur. Vervreemding doet zijn intrede en een sublieme reflectie is onafwendbaar.

so sick - klein.jpg

SO SICK

EMMA EMILY DAELMAN

1' - animatie

‘So Sick’ volgt een alien die op zoek gaat naar betekenis in betekenisloze werelden. De film reflecteert over de onmogelijkheid om ons te onttrekken aan het kapitalistische systeem en de vervreemding van onszelf en anderen. 

UNA NUOVA2.jpg

A NEW PERSPECTIVE

EMANUELA PONZANO

18' - fictie

Een jongen die met zijn vrienden op pad is door het bos, treft daar een spoor van achtergelaten spullen aan. Het spoor leidt hem langs een verdwaald kind van vreemde origine, militaire politie, een muur van prikkeldraad en opgestapelde lichamen. Waar zijn we? En wanneer?