top of page

COMPETITIEFILMS 5

zondag 6/11, 19.30 u. - 21 u. - zaal 2

Binnen dit competitieluik is er na de vertoning een Q&A met de cineasten. Aansluitend volgt om 21.30 u. de bekendmaking van de winnende films en de prijsuitreiking. De prijsuitreiking kan je gratis bijwonen. Via de link kan je een plekje reserveren.

voyageenamnesie_still _kleinern.jpg

VOYAGE EN AMNÉSIE 

ANOUK KILIAN-DEBORD

animatie, 5'

Loïc, vroeger arbeider in een grindgroeve, heeft na een ongeluk al zijn herinneringen verloren. Sindsdien heeft hij zich van de wereld afgesloten. Op een dag dwingt een gebeurtenis hem naar buiten te gaan, waar hij getuige is van de eerste sneeuwval sinds zijn geheugenverlies. Loïc wordt geabsorbeerd door lang vergeten sensaties en dwaalt af. In zijn geest vindt hij de weg terug naar de grindgroeve.

still paravan kleiner_edited.jpg

PARAVAN

LAURA IVIC

docu, 16'

Eind jaren 80 ging mijn vader in dienst als diepzeeduiker bij het Joegoslavische leger. Nog steeds krijg ik allerlei verhalen te horen van die periode uit zijn leven. Mijn vader is erg goed in verhalen vertellen, maar in realiteit is onze band altijd stroef geweest. ‘Paravan’ is een poëtische documentaire over onze herinneringen aan een gedeelde ruimte, onderwater.

Oh Dear still 5 -kleiner.jpg

OH DEAR, I AM BEING FOLLOWED BY A MARIACHI BAND

ALEXANDER GOESAERT

fictie, 16'

In de schaduw van de nacht wordt Frank gevolgd door een mariachiband en een mysterieuze vrouw in haar wagen. Op zijn schouders draagt Frank een dilemma. Wanneer hij een keuze maakt, draagt hij de gevolgen.

film stil 1 kleiner.jpg

KRAK

STAN LIEVENS

animatie, 5'

Een man kruipt uit een banaan en legt uit hoe hij in die vrucht terecht is gekomen. Ondertussen overdenkt een vis haar eigen schoonheid. Deze twee verhalen worden geobserveerd en ontleed en zorgen voor barsten in de realiteit van de kijker.

Come, Sweet Death 3 kleiner.jpg

KOMM, SÜßER TOD

JOLKE VAN AERDE

fictie, 25'

Een ziek kind brengt zijn laatste dagen door in bed, wachtend op de Dood. Stilte vult zijn kamer. De nachten zijn gehuld in een blauwe sluier. Terwijl de Dood langzaam nadert, komen vreemde maar vertrouwde bezoekers voorbij. We worden meegenomen op een magische reis door de dromen van een stervend kind. Een sprookje ontvouwt zich.

bottom of page