top of page

GASTPROGRAMMA

Logo Cut to Gent.png

CUT TO: GENT duikt tijdens dit gastprogramma in het bijzondere universum van multimedia artiest en filmmaker Anton Cla. Door games, schilderkunst en cinema met elkaar te verbinden komt Anton bij animatie uit. Geïnspireerd door de Belgische schilderkunst van het symbolisme ontstaan donkere, dromerige en zelfs nachtmerrie-achtige toetsen.

 

CUT TO: GENT is een filmfestival door en voor nieuwe filmmakers. Ongeacht het soort genre of techniek focust CUT TO: GENT op een sterke auteursstem die het medium gebruikt om nieuwe en geïnterpreteerde universa te verkennen. CUT TO: GENT is voortdurend op zoek naar inclusieve manieren om de verbinding te maken met een breed publiek en ondersteunt haar makers bij het realiseren van hun doelen.

www.cuttogent.be

Zondag 5/11, 19.45 - 20.45 u. - zaal 1

+ Q&A met de cineast na de vertoning

CYCLEPATHS_STILL_01.jpg

CYCLEPATHS
 

ANTON CLA

3D-animatie, experimenteel, 13’ (2023)

Een oude vrouw draagt boodschappentassen. Een kind met een pistool rijdt op een scooter. Vogels vliegen. Een stad valt. Een feest ontbrandt.

AC_TAIKONAUT_2022_STILL__2.1.3.png

TAIKONAUT

ANTON CLA

3D-animatie, experimenteel/fantasy, 9’ (2022) 

Een wezen wordt geboren uit de kosmos. Op zijn reis door de leegte gaat hij op zoek naar wat het betekent om mens te zijn. Al snel wordt hij achtervolgd door de chaos die gepaard gaat met het vinden van een veilige thuisbasis.

Gesteund door VIERNULVIER & W.E.R.F. Opname voor VIDEODROOM x Filmfest GentFilm met live soundtrack by PAARD.

MADRIGALS_Still2.png

MADRIGALS

ANTON CLA & CHARLES DHONDT

3D-animatie, multimedia/video-art, 6’ (2022)

Een audiovisuele, surrealistische vertaling door Anton Cla & Charles Dhondt van de opera Madrigals van Benjamin Abel Meirhaeghe. Voorstelling van de performers Hanako Hayakawa, Alice Giuliani, Khaled Barghouti, Lucie Plasschaerts, Clément Corillion, Victor Dumont, Els Mondelaers en Antonio Fajardo.

Trailer voor Madrigals met Charles Dhondt voor Toneelhuis & B.A. Meirhaeghe.

WHISPER-ME-SINGING_Still (3).png

WHISPER ME SINGING

ANTON CLA

3D-animatie, multimedia/video-art, 5’ (2022)

Spa for Spirits is een experimenteel wellnesscentrum gerund door mensen en “meer-dan-mensen”. Het project wordt geleid door performancekunstenaars Ellen Lili Vanderstraeten en Leonie Buysse. Deze video is een aanvullend kunstwerk geïnspireerd op hun performance in Shopping Mall Zuid, Gent, België. Deze vond plaats op Gent International Festival for Gouvernement / Night Shift, met steun van de Vooruit.

Fossil_still3.jpg

FOSSIL

ANTON CLA

3D-animatie, mythologische thriller, 11’ (2021)

De visie van een oude man op een verdrinkende wereld is vertroebeld. Hij besluit radicale acties te ondernemen die schade toebrengen aan zijn omgeving. Hij zet een zelfdestructieve reeks gebeurtenissen in gang, afkomstig uit de donkere afgrond van zijn onderbewustzijn.

bottom of page