top of page

GASTPROGRAMMA
CUT TO: GENT

cut to gent.png

Met een breed geïnterpreteerde aanpak nodigt CUT TO: GENT vijf films en hun makers uit, die op geheel eigen wijze thema’s als belonging en intruding onderzoeken en bevragen. Na de vertoning graven we nog even verder in de ontwikkeling en het proces van de filmmakers.

 

CUT TO: GENT is een filmfestival door en voor nieuwe filmmakers. Ongeacht het soort genre of techniek focust CUT TO: GENT op een sterke auteursstem die het medium gebruikt om nieuwe en geïnterpreteerde universa te verkennen. CUT TO: GENT is voortdurend op zoek naar inclusieve manieren om de verbinding te maken met een breed publiek en ondersteunt haar makers bij het realiseren van hun doelen.

www.cuttogent.be

vrijdag 4/11, 19.45  -  21.15 u. - zaal 1

Binnen dit programma is er na de vertoningen een Q&A met de cineasten.

erpemere-1.jpg

ERPE-MERE
 

NOEMI OSSELAER

fictie, 22' (2019)

In de vredige omgeving van een landelijk dorp in België valt een meisje in diepe slaap en voert ons mee in haar gedachtestroom. De vredige beelden van het platteland veranderen al gauw in een reeks hypnotiserende nachtelijke scènes waarin de grenzen tussen documentaire en het bizarre vervagen.

stray-2.jpg

STRAY

JANNE VAN WOENSEL KOOY

animatie, 8' (2021)

Stray onderzoekt het onderweg zijn. Daarbij rijst ook de vraag wat thuis zijn betekent. Hoe draag je thuis met je mee wanneer je vertrekt? Het personage doorwaadt onbekende landschappen die in olieverf tot leven komen. Het tactiele van de verf brengt je dicht bij het beeld, maar roept ook een uitgestrekte ruimte op. 

passe-3.jpg

PASSÉ IMPARFAIT

AULONA FETAHAJ

fictie, 20' (2021)

Een jonge vrouw komt aan in een hotel in Brugge. Alleen in de schijnbaar lege stad dwaalt ze door de straten en door gesprekken terwijl ze probeert om te gaan met de nasleep van een verloren liefde. 

burning-3 aangepast.jpg

BURNING CLOUDS

YENTL DE BAETS

fictie, 17' (2021)

Een voorbijkomende meteoriet verbindt een dolende jonge vrouw, een uitgebrande fabrieksarbeider en een werkloze jongeman tijdens een lange winternacht. Een portret van de nacht en de mensen die erin wakker zijn.

reus-1 kopie.jpg

RED GIANT

ANNE VERBEURE

animatie, 10' (2021)

De reus zit dag en nacht op een heuvel, ver verwijderd van zijn kleinere medemens. Hij vult zijn dagen met het ordenen van de dingen en zorgt ervoor dat alles op het juiste moment op de juiste plaats is. Alleen is hij zelf meestal nergens te bespeuren. 

bottom of page