Competitiefilms 2

Grote Zaal, zaterdag 9/11, 20 u.

Mother's

Hippolyte Leibovici 21'

Het portret van verschillende generaties in een ‘drag familie’, geprojecteerd tegen de achtergrond van de ‘backstage’ van een show. Als de lagen makeup en alcohol zowel de masculiniteit als het vrouwelijke doen verdampen beginnen hun harten zich te openen. Delicate onderwerpen komen boven drijven, gelardeerd met humor en misverstanden.

Frank & Chris

Rosalien Helsen 9'

Frank werkt in een magazijn waar hij dozen voorziet van een passend etiket. Elke dag ziet er hetzelfde uit maar dat vindt hij helemaal niet erg. Hij houdt van de eentonigheid en vind elke verandering verschrikkelijk. Als er een momentje niets te doen is, vouwt hij vogeltjes van papier. Alles verandert plots als er een nieuwe collega een deel van Franks werk komt overnemen. Frank is met die verandering allesbehalve gelukkig en hij probeert zijn nieuwe collega zo veel mogelijk te negeren tot op het moment dat hij merkt dat ze toch meer gemeen hebben dan hij eerst dacht.

Waithood

Louisiana Mees 20'

Athene, 2018. 44% van de jeugd is werkloos. De film presenteert zichzelf in een documentaire vorm, maar desondanks bewegen de niet professioneel opgeleide acteurs zich voort in een fictioneel plot. De prent toont een generatie verloren in niemandsland, dwalend buiten het klaslokaal en de arbeidsmarkt. Vijf jong-volwassenen ontlopen het wachten op een onbeduidende toekomst door vertier te zoeken in de luxueuze Airbnb-woningen die één van hen voor een schamele vergoeding schoonmaakt. Boven op de daken kijken ze uit over een stad in beroering, dagdromend over een wereld vol mogelijkheden.

Ascending Double Helix

Vito A. Rowlands 2'

Een man worstelt met zijn geloof en wordt gevangen tussen hemelvaart en val. 

Les enfants du rivage

Amelia Nanni 20'

Op een namiddag ontmoeten twee kinderen elkaar.

Looking for a home

Johannes Broux 7'

Volg een slakje, op zoek naar een huisje… Een sprookje zonder woorden, over natuur en verwondering. In deze film plaatst maker Johannes Broux echte beestjes in een wonderlijk gedetailleerd décor, gefilmd van héél dichtbij… De magische belichting en muziek doen de rest.

Kortfilm festival

8 - 10 november

BREEDBEELD kortfilmfestival

De Studio, Antwerpen

Adres

BREEDBEELD vzw

Vorstermanstraat 7, 1.5

2000, Antwerpen

Contact

info@breedbeeld.org

03 289 12 00

© BREEDBEELD

Still achtergrond © "Mother's' (Hippolyte Leibovici)

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White YouTube Icon
  • White Vimeo Icon
breedbeeld logo kortfilm.png