GASTPROGRAMMA

KORTFILM.BE

Kortfilm.be is het eerste en enige online magazine in Vlaanderen gespecialiseerd in korte films. Het platform houdt een vinger aan de pols van de grillige kortfilmwereld via recensies, festivalverslaggeving & interviews. Kortfilm.be cureert ook eigen kortfilmprogramma’s, in samenwerking met verschillende partners.

www.kortfilm.be

zaterdag 6/11, 19.30 u. - 21 u. - zaal 1

My Uncle Tudor2.jpg

MY UNCLE TUDOR
 

OLGA LUCOVNICOVA

20' (2020)

Na twintig jaar stilte reist de filmmaker terug naar het huis van haar overgrootouders, waar ze schadelijke trauma's heeft doorstaan die een diepe, blijvende indruk achterlieten in haar geheugen. Haar pogingen om het verleden te boven te komen, dwingen haar tot een confrontatie tijdens de langverwachte familiebijeenkomst.

Flowers blooming in our throats.jpg

FLOWERS BLOOMING
IN OUR THROATS

EVA GIOLO

9' (2020)

Eva Giolo filmt haar vrienden in hun eigen huis en vraagt hen enkele kleine handelingen uit te voeren: gebaren die de fragiele balans van het dagelijks leven weerspiegelen, en soms agressiever worden. Een intiem en poëtisch portret van het leven in een huiselijke setting

Traverser-05.jpg

TRAVERSER

MAGALI COREMANS

14' (2021)

Een zomerdag in de stad. Door een halfopen raam overhoort een jonge vrouw een heftige ruzie tussen een man en een vrouw in een taal die ze niet begrijpt. Wanneer ze verder wandelt, blijft ze achter met vragen die ze niet kan loslaten.