top of page

GASTPROGRAMMA
KORTFILM.BE

kortfilm.be.png

Veel in het leven is seizoensgebonden. Ook deze zeer verschillende korte films ontlenen textuur en iconografie aan een specifiek seizoen, en vertellen zo een verhaal. Een programma met vier seizoenen in één dag.

 

Kortfilm.be is een online platform rond Belgische korte films, ingebed in het internationale filmlandschap, met teksten, kijktips en een video on demand aanbod. Kortfilm.be wil bijdragen aan het uitbouwen van een diepgaande filmcultuur in België, met aandacht voor film als kunstvorm, en kortfilm als volwaardig medium.

www.kortfilm.be

zaterdag 5/11, 19.30 - 20.45 u.  - zaal 1

De vertoning is in aanwezigheid van Meltse Van Coillie en Harm Dens.

still4_donkerder.jpg

DIORAMA 

EMILY LEFEBVRE 

animatie, 5' (2016)

Een experiment met vreemde vogels voor en achter ramen, afbeeldingen en maquettes, sokkels en hanen, opgezette geiten en ingeplugde bokken, schilders van appartementen en andere kunstenaars. 

le-film-de-l-ete 3.jpg

LE FILM DE L’ÉTÉ 

EMMANUEL MARRE 

fictie, 30' (2016)

Een film over snelwegen, toeristen, betonnen picknicktafels, lauwe meloenen en carwash. Over een man die wil vertrekken en een kind dat hem tegenhoudt. Een zomerfilm. 

lac01 kopie.jpg

AUTOUR DU LAC 

NOÉMIE MARSILY & CARL ROOSENS 

animatie, 5' (2013)

De adem van een jogger, een kapotte mierenhoop, een plas, een achtergelaten boterham, een eekhoorn. Fragmenten van levens die ons meenemen voor een wandeling rond een meer. Met de woorden en muziek van Carl & les hommes-boîtes. 

LR001.00_25_52_09.Still006.jpg

NOCTURNUS

MELTSE VAN COILLIE & HARM DENS 

fictie, 21' (2022)

In de duisternis van de poolnacht probeert een wetenschapper licht te werpen op een opmerkelijk fenomeen: een Arctisch dorp in winterslaap. Wanneer ze echter ontdekt dat de slapers allemaal synchroon ademen, verlaat ze langzaam de rol van waarnemer. 

In de aanwezigheid van Meltse Van Coillie en Harm Dens.

bottom of page