top of page

GASTPROGRAMMA

kortfilm.be.png

In uiteenlopende situaties richten de vier filmmakers uit dit programma hun blik op de medemens. Ze observeren zorgvuldig, kaderen bewust en stellen zo menselijk gedrag in vraag. Hun films brengen een divers Brussel in beeld — soms intiem en voyeuristisch, dan weer poëtisch of gefictionaliseerd. Doorheen het humanisme sluimert ook een voorzichtige politieke noot, die de positie van de filmmakers en camera benadrukt.

 

Kortfilm.be is een online platform rond Belgische korte films, ingebed in het internationale filmlandschap, met teksten, kijktips en een video on demand aanbod. Kortfilm.be wil bijdragen aan het uitbouwen van een diepgaande filmcultuur in België, met aandacht voor film als kunstvorm, en kortfilm als volwaardig medium.

www.kortfilm.be

Vrijdag 3/11, 19.45 - 21.15 u.  - zaal 1

cheveuxcoupés5_edited.jpg

LES CHEVEUX COUPEZ

EMMANUEL MARRE

docu, 25' (2009)

In verschillende Brusselse huiskamers knippen ouders de kruinen van hun kinderen. We zijn getuige van intieme momenten tussen kleuters die zich verzetten of zich net helemaal overgeven, en ouders die willen slagen in hun delicate opdracht.

_ NETTOYER SCHAERBEEK (1).jpg

NETTOYER SCHAERBEEK

FARAH KASSEM

docu, 19' (2017)

Na de aanslagen in Parijs in november 2015, verkondigde de Belgische Minister van Binnenlandse Zaken de Brusselse gemeente Molenbeek te willen “schoonmaken”. Ondertussen merkt filmmaker Farah Kassem, inwoner van Schaarbeek, ongewone gebeurtenissen op voor haar raam. Ze besluit de autoriteiten te waarschuwen.

Still008.jpg

ENTRE-DEUX

OAN MOONENS

fictie, 18' (2020)

Een fictief portret van twee jongens onderweg naar de sportclub na een lange schooldag. Terwijl ze praten over van alles en nog wat, banen ze zich een pad door Brussel, een beetje blind voor hun omgeving in de bus, in de tram en op de weg. 

_ cary-on-iv.jpg

CARRY ON

MIERIËN COPPENS

docu, 12' (2017)

Een geluidsloze film met verstilde en microscopische aandacht voor een vermoeide massa wachtende individuen wiens strijd nochtans oorverdovend klinkt.

bottom of page