GASTPROGRAMMA

KORTFILM.BE

Zaterdag 7/11, 20 u., kleine zaal

Zondag 8/11, 16 u., kleine zaal (RERUN)

Mothers'.jpg

MOTHER'S

HIPPOLYTE LEIBOVICI

22' - docu

De fabuleuze transformaties van drag queens zijn doorgaans theatraal, grotesk, entertainend en soms ook schaamteloos over the top. Dit portret van vier generaties Brusselse drags toont ook wat er onder de laag make-up schuilgaat. Een documentaire die recht naar het hart gaat. Bekroond met drie prijzen op het Brussels Short Film Festival en de titel van Beste Documentaire op het BREEDBEELD Kortfilmfestival vorig jaar. 

so we live.jpg

SO WE LIVE

RAND ABOU FAKHER

16' - experimenteel

Een subliem staaltje camerawerk volgt een gezin te midden oorlogsgebied. In hun huiskamer discussiëren ze over het dagelijkse leven en overleven, terwijl buiten de bommen vallen. Gevangen door een feilloze plan-séquence worden we geconfronteerd met de ontegensprekelijke puurheid van een familiaal drama. De film ging eerder dit jaar in première tijdens de Berlinale. 

Ego Echo.jpg

EGO ECHO

EZRA BELGRADO

7' - animatie

Echoënd door de kamer, als een rimpel in het water, blijft een ego in het gevoelige lichaam hangen — verborgen. Terwijl een persoon twijfelt tussen de behoefte om erbij te horen en de kans om verder te gaan, ontvouwt zich een moment van stil ontwaken. Een opmerkelijke tactiele film die aan het denken zet en, jawel, ook blijft na-echoën.

Sun Dog''.jpg

SUN DOG

DORIAN JESPERS

20' - experimenteel

Fedor is een jonge slotenmaker in Moermansk, een bevroren stad in de duisternis van het Russische Noordpoolgebied. Klant na klant dwaalt hij door de steegjes van beton, geanimeerd door een fantasie die hem isoleert van de stad en zijn bevolking. Een donkere hallucinerende trip die ondertussen al goed was voor tal van prestigieuze prijzen in het binnen- en buitenland, waaronder een Wildcard van het Vlaams Audiovisueel Fonds.